17 december 2010

TEMA Dölja

Innan Lisa gick ut från lägenheten hämtade hon den mångfärgade sjalen och virade runt sitt huvud. Egentligen tyckte hon att sedvänjan att dölja ansiktet var urdum, men Lisa vågade inte på några sätt trotsa fadern som var något av en hustyrann som höll familjen i tukt. Lisas vänner förstod inte när hon gång på gång försökte förklara deras regler, och att huset stängdes klockan åtta på kvällen.


Lisa sög i sig de andras beskrivning av nätterna i dekadans där de fick dansa och dricka så mycket de orkade. Hon läste om världen i böckerna som hennes kamrater smugglade in i huset och längtade sig sjuk efter att få resa iväg.

Hon kände sig som en gyllene svan klädd i guldfjädrar, utan flygförmåga av tyngden.

En natt tvättade Lisa bort den röda skarpa pricken i pannan, och smög ut genom sovrumsfönstret och över garagetaket. Hon hade precis nått den svarta asfalten när någon måttade ett hårt slag mot nacken på henne.

6 kommentarer:

  1. Alla världens kulturer, blir ofta svåra att förena. Frontalkrockar i samhället. Kan inte låta bli att tycka synd om Lisa.
    Visst är det härligt att vi är alla olika, din fatalist ;)! Ha ett bra jullov nu!

    SvaraRadera
  2. Jag får lite ont i hjärtat.

    SvaraRadera
  3. Usch! Ont i hjärtat. Stackars Lisa som försökte bryta mönster.

    SvaraRadera
  4. Oväntat och skrämmande slut.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...