8 mars 2011

TEMA Styrka

Äh, ge mig styrka! Läser i gårdagens tidning att min favoritskådespelare Colin Firth ska spela läskig vampyr i nästa film, och suckar tungt. Snälla rara, inga fler vampyrfilmer. De går ju allihop ut på samma sak.

Det blir jämt så här. Någon gör en film eller bok som går bra sedan surfar de andra i samma spår. Boring, boring, boring. Hitta något nytt istället. Något som inte gjorts förut.
Så, då har jag fått skälla lite, nu mår jag bättre.

Idag blir det skriverier i filmmanuset hela dagen. Tänk att det skall vara så urbota svårt att få till det exakt som man vill. Jag famlar ibland efter orden som retfullt gömmer sig i hjärnans innersta skrymsle, och försöker hitta nya vinklar på det jag skrivit.
Det roliga är att scenerna kommer till mig precis när jag skall till att somna eller mitt i lunchen. Det blir många gånger jag rusar upp eller ifrån.

Vilken ironi att det både är fettisdagen och internationella kvinnodagen idag. När jag blundar och säger orden ser jag en kvinna i form av en semla som höjer handen i en segrande gest. Vad innebär det tro? Att vi kvinnor vunnit över fettet genom att fettsuga oss och skära bort, eller innebär det att tjocka accepteras lika mycket som smala?


Sug på den karamellen ett tag och skriv vad du tror.
Ha en underbar dag!

4 kommentarer:

  1. tänkte själv att det låg något ironiskt över att internationella kvinnodagen och fettisdagen föll på samma dag i år. är semlorna en klen tröst för den orättvisa vi lever i? en liten muta... och alla vet ju att kvinnor blir lugna och snälla bara de får lite sött i sig...

    SvaraRadera
  2. Läste någonstans att kvinnorörelsen lärt kvinnor att härma män. Kvinnor ska ha samma rättigheter och möjligheter som män och också göra samma saker som män gör eller har gjort. Kvinnor har lärt sig att prestera och att alltid vara bättre för att duga, men inte att bara vara och få vara för sin egen skull är det ingen som riktigt lärt sig eller lär flickor hur man gör.

    SvaraRadera
  3. Kvinnor har inget med semlor att göra. Så det så.

    SvaraRadera
  4. Dessutom sägs det även vara pannkaksdagen idag! Och hur sammanfaller det med det övriga? Blir det bara pannkaka av det hela eller är vårt samhälle alldeles för platt? Ojoj, så förvirrande. Tack och lov är det bara en vanlig onsdag imorn. Eller?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...