15 april 2011

Dagboksinlägg 15 april

Vaknar av att fåglarna kvittrar intensivt utanför mitt fönster, och drar av täckena jag haft över mig på natten. Kylan strömmar in så fort kroppen möter luften i rummet och jag huttrar till.
Vit frost har bitit sig fast i gräset, och solen gör sin första trevande försök att smälta den.
Några svanar kommer flygande och skuggar marken.

Frukosten serveras om bara en halvtimme, sedan skall jag få handledning av min lärare. Fortfarande är det lite svårt att fatta att allt vi just nu gör är gratis. Fattar ni? Gratis...
Det är inte mycket i världen som man får utan att kompensera någon för. Inte ens en passage till staden är gratis. Och du betalar både när du åker dit och hem. Nä det var en himla bra grej att vi flyttade ut på landet. Där har man både frisk luft och gratis passage genom byarna.

Idag tänkte jag gå ut en sväng längs Fårös vackra strand och fotografera omgivningen. Det är väldigt fin natur här, och ljuset är så speciellt.

Sist jag satte min fot på Gotland var i sällskap med en kille som sedan lämnade mig under dramatiska former, så minnen och rädsla att stöta på honom här har hållit mig borta.
Hans mamma kommer från Gotland och av naturliga skäl finns många av hans vänner här.

Annars finns det långt tillbaka minnen från en lång cykelsemester i ständigt ösregn tillsammans med en numera bortglömd väninna. Vi cyklade då hit till Suderstrand och stannade några dagar. Men det var iskallt både dag och natt, och vått, vått, vått. Regnet öste ned, så på hemvägen tog vi in på ett vandrarhem och lade alla våra kläder på element för att torka dem. Ni kan väl tänka er stanken? Nåväl, hem kom vi, men skorna var så våta att de fick kastas, och mina fantasier om cykelsemester på Gotland hade fått sig en livslång knäck.

Ha en underbar dag

1 kommentar:

  1. Om du tittar tvärs över viken ser du Hammars där huvudparten av min roman Ivar Hamarsman utspelar sig.
    Idag har det varit toppenväder på Fårö och Gotland. Jag var på filmpremiör Filmgymnasiet gjorde bl a en dokumentär om Bysen där jag var med (inte som byse)
    Ha det skönt

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...