19 juli 2011

Dagboksinlägg 19 juli - Renovering pågår


Solen strålar intensivt över skomakarbacken, och får snickare, barn och mig att svettas floder. Vår gamla farstu är ersatt av ett stort grusat hål, och på baksidan är har de grävt bort all jord som vilade mot berget, och lagt massor, jag menar massor av småsten.

Barnen och jag lever just nu ett underligt liv med restriktioner att hålla oss på verandan och i huset. En grävmaskin väger 5 ton, och ni kan tänka er själva vad som händer om ett litet barn hamnar under den.
Djur och barn står i dörröppningen och tittar med suktande blick på tomten.

Vår lilla kattunge Zally skall iväg imorgon och få andra vaccinationen plus en snygg öronmärkning, sedan tänker vi släppa ut henne successivt för att så småningom få springa ut och in som hon vill genom en kattlucka.
Den lilla sötnosen är underbar i kynnet och försöker inte ens klösa Zabine fast hon bubbar och bär på kattemissen. Snäll är bara förnamnet.

Inatt satt jag med manuset tills klockan fyra, men då var jag rätt slut i hjärnan.
Jag tror och hoppas att manuset blir bra, men ser nu att filmen saknar några viktiga ingredienser som finns i boken. Bland annat finns där en tjej som får Benjamin att inse hur fel han levt innan. En grym scen som nog får många att fälla några tårar.
Ibland blir jag faktiskt så berörd av mitt eget manus att jag blir tjock i halsen av sorg.

Grannens unge Arvid har kommit, och Razzel spelar playstation. 
Jag kommer nog aldrig att fatta nöjet med att sitta framför dumburken och trycka på knappar som styr det som händer framför mina ögon. Ibland tvingar Raz mig att spela med honom, men för det mesta håller jag mig undan.
Däremot bidrar jag gärna till att lära Razmus läsa böcker. Under sommarlovet läser han två sidor varje dag, något som gör att han förhoppningsvis samlar ord och blir säkrare. Nu gissar han vissa ord istället för att läsa den fullt ut. Ha, ha…Razmus är väldigt lat när det gäller ointressanta saker, men desto intensivare när det handlar om sådant han älskar. Hm, jag känner igen det där hos mig själv.

Tidigt imorse påbörjade jag ett inlägg om filmmanusskrivande till min grupp på ww.1av3.se, och tänkte avsluta det innan bokmanuset får lite mer ord.

Ha nu en underbar dag och sitt inte för länge i solen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...