19 augusti 2011

TEMA Välj fem favoritord på m, och skriv sedan en berättelse med två av dem.

Mina ord: milsvid, mus, minutiös, meta, mara och jag fick med allihop.

Jag befann mig högt upp på ett berg, och utsikten var milsvid med höga toppar, dalar och små sjöar i en härlig röra.  Muren jag satt på gränsade till en stor gammal ruin där fladdermöss hördes pipa med jämna mellanrum, och jag tidigare sett en liten mus sitta och tvätta sig.

Inom mig såg jag ett visuellt metspö där jag agnade med min mara till hustru som förpestat mitt liv i mer än ett decennium.
Katja var liten och smal, på gränsen till spinkig, och gav inte alls bilden av att vara det monster hon egentligen var.
Varför jag stannade? Inte en aning…vi män är inte så starka som ni kvinnor inbillar er. Vana, rädsla ja Gud vet vad, något höll mig fast, och sög sakta men säkert ur min själ.
Tills nu…

Jag hade gått igenom händelsen med minutiös noggrannhet och hoppades att polisen skulle tro på min historia om att Katja ramlat ned när hon skulle titta på örnen som kom seglande nere i dalen, och att jag som vanligt stått en lång bit därifrån, höjdrädd som jag var.

Det hade tagit år att plantera en bild av mig som den undergivne, något nördiga karlen som aldrig satte sin fot ute på balkongen av rädsla för att ramla ned, och många av mina vänner hade tagit avstånd från mig och min fru efter att hon rasande skällt ut dem för någon småsak.

Sittande på yttersta kanten av berget skrek jag så högt att lungorna nästan sprängdes. Ord som längtat ut. ”JAG ÄR FRI!”

8 kommentarer:

  1. Huja...du fick till mycket på bara denna korta text...bra gjort..för mig betyder mara, agna också. Kul att se hur olika ord vi alla väljer.

    SvaraRadera
  2. Vilket liv! Som sagt ett helt livsöde i en kort text. Snyggt.

    SvaraRadera
  3. Tack Anitha för din kommentar till mig idag! Kändes väldigt bra! Idag är det en sådan dag då jag behövde det extra mycket.

    SvaraRadera
  4. Bakslugt... Du fick ihop det bra där..

    Men Anitha. Anses vi män verkligen som starka..?.. :)

    SvaraRadera
  5. Bra

    Tycker om tankevindlingarna och språket som vanligt.
    men nog är det kvinnan som är stark?

    SvaraRadera
  6. Gillar detta mycket! Jo jag tror också att mannen ofta anses som stark på många sätt. Och att man förutsätter att om någon är utsatt i ett förhållande så är det kvinnan. Men psykisk misshandel kan vara nog så illa. Jag noterar att örnarna återkommer! ;)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...