17 september 2011

TEMA Komplicerad maträtt

Dagens ord får mig att skämmas lite, men bara lite…för alla kan väl inte vara matmammor som är fantastiska på att laga maträtter av alla de slag.
Jag har haft en ganska komplicerad inställning till mat i alla tider, och mest sett den som ett sätt att fylla kroppen med ny energi.

Inte så att jag har aneroxia, eller bulimi eller nåt…jag bara struntar i vad jag stoppar i mig, och kan ibland glömma att äta.
Som mamma måste man ständigt tänka på nästa mål, och de små skall ha mellis, frukost, lunch och middag, och ibland kvällsmål på fasta tider, och jag måste erkänna att det tråkigaste med att vara hemma med barn…det var matlagandet.

Jag har varit väldigt bortskämd under mitt tidigare liv med karlar/killar som älskat att laga mat, och stått med kastrullen fylld av käk när jag kommit från gymet.

Som liten var jag smal som en räka och så kräsen att jag ständigt fick kommentarer.

Mitt singelliv innehöll bara favoriträtter, och ofta glömde jag alldeles bort att äta. Det kändes inte viktigt, och jag hade alltid fullt upp med annat. Frukt fick ersätta måltider, och proteindrinkar hälldes i magen efter gympasset.

Så någon komplicerad maträtt bjuder jag aldrig på här hemma, inte ens till fest. Det är Peter som fixar till sådant medan jag tittar över hans axel och försöker lära mig.

Men det är som med samhällskunskapen i skolan…det intresserar mig inte, och då skickas det ut lika fort som jag lär mig hur det går till.

3 kommentarer:

  1. Ja så kan det vara och inget att skämmas över.
    Själv älskar jag att laga mat.

    SvaraRadera
  2. Trevlig personlig text. Rolig att läsa.

    SvaraRadera
  3. Mycket intressant läsning! :)
    Stor igenkänning. Jag glömmer ofta bort att äta när jag sitter och skriver... Och laga mat är sååå tråkigt...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...