1 februari 2012

Gerts-värld-ifrågasätter-utlänningspolitiken

Idag var det mindre roligt att köra ungarna till skolan. Sjutton minus visade termometern...sjutton minus.
Nåväl, det var bara att sätta på sig storstövlarna, tjocka täckbyxor, mössa, vantar och varma skor, sedan bar det iväg. 

Nu sitter jag i bilen och skriver under tiden klockan tickar fram till tio. 

Lyssnar på Gerts värld på radion om utlänningspolitiken och morden i Malmö, och grubblar på om det han säger stämmer, eller om han pratar i nattmössan.
Gert pratar om alla våra utländska vänner som driver runt Sverige, och om politikern som lagt förslag att man som utlänning har en testperiod i landet, och om personen gör något olagligt åker han eller hon ut på studs.
Jag tycker det låter som en bra ide, men detsamma skall gälla för oss svenskar då vi besöker andra länder. Rätt skall vara rätt...åt alla håll.

Gert fortsätter den heta debatten med att säga att han tycker att utlänningar som gör brott i Sverige skall ta straffet i sitt land, men då skall det gälla oss svenskar med. 
Tänk bara på alla som smugglar knark och åker fast i t.ex Thailand och de där länderna. Polisen är tuff, så tuff och egentligen vet ju personen att han eller hon kan åka fast. Straffet är inte alls hemligt, nädå...Thailands polis påtalar i turistbrochyrer hur noga man skall vara med att inte lämna packningar utom synhåll, och vad som kan hända.
Jag tycker inte synd om dem som försöker sig på det ändå.

Inatt skrev jag på manuset tills ett, sedan packade jag ihop och kröp in under alla filtar jag hittade. Graderna i vårt sovrum rasar allteftersom temperaturen ute går ned. 
Tyvärr har vi fortfarande för lite isolering på övervåningen, och sover mellan två köldbryggor. Måste erkänna att jag längtar till våren då allting blir varmare.

Nu skall jag skriva dagens puff och starta upp dagens skrivande.
Ha det gott

1 kommentar:

  1. 17 minus!
    Tyckte det räckte med 9-10 hos oss och en förfärligt stressig morgon med övertrötta små som mest sprang i vägen för varandra.
    Roade mig med att läsa på Flashback om Malmö-skjutningen och sprängdådet mot polisstationen.
    Att kunna gömma sig bakom en nick gör tydligen att folk häver ur sig den ena dumheten efter den andra där.
    Lycka till med manuset, själv ska jag mata djur och åka till Freundin för en "kärringfrukost".

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...