19 april 2012

Jobbsökande-podcast-app till iphonen

Internet fortsätter sega, och gör så att allt jag vill göra tar dubbelt så lång tid.

Igår, eller rättare sagt inatt satt jag med min hemsida tills ett igen. 
Men nu tror jag det ser bra ut, några smådetaljer återstår. Det förbannade internetet lade ju av i slutet, och förstörde en massa jobb jag gjort och inte hunnit spara.

Försöker lära mig hur man gör en app till Iphonen för att via den sälja mina noveller till människor som åker till jobbet mm
Det jag tänker göra annorlunda än t.ex Novellix, är att jag tänker läsa in novellerna. En varje dag är det tänkt.

Klurar på hur jag ska göra det hela, och hamnade igår på en författarkollegas briljanta förslag att använda podcastsändning.
Någon som har erfarenhet av det?
Dela gärna med dig var du kan. Jag är totalt rudis på det, och dammsuger nätet efter information.

Jobbar också på en affisch som jag ska sätta upp lite varstans om Dogwalking, rensa rabatter, handla, och flera saker till som jag kan anlitas för.
Det är nästan löjligt att jag går arbetslös när någon säkert behöver min hjälp.
Jag är både teknisk och kan skriva, städa, och säkert mycket annat. Undrar hur många pensionärer som sitter ensamma hemma och funderar på livet. Kanske till och med längtar ut på en promenad, men inte har något sällskap. Jag trivs med att umgås med äldre. De har ofta mycket spännande saker att berätta, och jag älskar att höra om hur det var förr.

Jodå, jag vill helst skriva, men verkligheten är en annan...det är bara att inse fakta. Peter går på knäna av trötthet. Han lägger plåt hela dagarna, renoverar på kvällarna, och ska också vara en närvarande pappa. Det är ingen enkel ekvation vill jag lova.

Igår satte han och grannen in en massa nya fönster, både på över och undervåning. 
På dagen kom en annan granne och hjälpte oss ha ned en lååååååång tall som varit oroande nära att välta över vårt hus när stormarna dragit över Näs. 
Nu har jag sparat en bit att ställa min fågelstuga på i vinter, så inte rådjuren ska kunna tippa den och äta upp fågelmaten.
Att det dessutom blev väldigt ljust på vår veranda är inget minus. Solen kommer att ösa sitt innehåll över oss i sommar.
Jag intervjuade honom efteråt varför han just blev arborist, och svaret var "Det bara blev så, men jag älskar det."
Härlig gubbe som jag babblade en hel del med.

Idag hade jag problem med Lilleman som om igen blir slagen på skolan. Han skrek och grät, ville vara hemma med mig.
Personalen är underrättad, och ska prata med barnen som gjort det. 
Jag ger dem en chans för Lilleman älskar att vara där, och har hittat två likasinnade själar.
MEN om det fortsätter tänker jag stega in på rektorns kontor och prata allvar med honom.

Nu sitter jag i bilen och väntar på att skatteverket ska öppna så jag kan lämna in en inkomstlapp från både mig och Peter. De vill ju Gud bevars ha en ny igen. Ha, ha...min inkomst har sjunkit ännu mer, och snart...blir det väl inget kvar.

Igår hittade jag ett jobb förresten...grannbyns cafe söker personal, så jag skickade mitt CV.
På kvällen berättade Peter att de tydligen inte har så bra avans, och verkar ha ekonomitrubbel, så...nja...det låter lite vanskligt att börja där.
Förresten har jag inte ens fått något svar. Oftast uteblir dem ju helt.

Solen skiner, men kylan håller Tumba i ett iskallt grepp. Vantarna som jag plockade undan förrförra veckan har åkt fram igen, men däcken på bilen skiftade jag igår.
I morse var det isfläckar på vägbanan, men jag körde lugnt.

Ha en underbar dag, och som sagt har du ett jobb eller vet något om podcast eller appar till Iphone får du gärna höra av dig.
Kram

1 kommentar:

  1. Äldre människors erfarenheter är fantastiska att få lyssna på och ta del av.
    Något jobb i bakfickan åt dig har jag däremot inte och de tekniska frågorna lämnar jag helst till storsonen eller maken att lösa/förklara!
    Ha en fin dag, i vilket fall som helst!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...