9 maj 2012

TEMA Sälja

Kan du låta bli att bedåras av den här lilla krabaten?
Zack är snart två veckor och ska säljas till någon som ska älska honom tills han dör. Det är i alla fall min intension att hitta ett varaktigt hem till min lilla älskling.
Hans två systrar är nästan identisk med honom, men har lite vitt på baktassarna, och kanske en liten nyansskillnad.
Eftersom vi redan har tre yrväder och tre barn så anser jag att vi har nog, och ska därför sälja samtliga.

Att sälja någon man ömmat för i flera veckor, ja till och med innan de kom ut gör ont i hjärtat. De små björnliknande syskonen snirklar sig in i mig vare sig jag vill eller inte. De är ju så otroligt söta, och luktar bättre än den finaste parfym.
Zabine älskar dem gränslöst och kommer säkert att gråta när de så småningom säljs. Hon älskar djur och påminner otroligt mycket om mig som liten. jag var en sådan där unge som drog in sniglar, grodyngel, gäddsnipor och yngel till mitt rum, och sedan skötte dem så gott jag var kapabel till.
Ibland låg jag på mage hela dagarna vid vattnet för att studera hur fåglarna flög och låg och guppade. Ibland gjorde jag en stor fyrkant på backen där jag sedan dokumenterade varenda insekt och djur som passerade. Anteckningsböckerna finns kvar i föräldrahemmet.

Här är en av tjejerna. Hon har öppnat ögonen, men ville inte visa det när jag fotograferade.

Just nu gör de inget annat än äter och sover, men om bara några veckor lär det vara fullt ös här hemma. Då gäller det att passa upp, för en kvarglömd socka på golvet förvandlas snabbt till ett nystan av trådar när valpligan får tag i den.
Mamma Zilla tar det med ro. Hon har haft ungar förr och vet att ta reda på den här lugna tiden. När de fått ögon sliter de i hennes öron, tassar, ja Gud vet va. Då vill hon gå undan ibland och hämta andan.

2 kommentarer:

  1. Men ... helt bedårande. Blir lite arg på mig själv för att jag inte ser vad det är för ras, brukar faktiskt kunna det, so please tell me.
    Vad roligt att höra om när du var liten och tog vara på alla smådjur och att det finns kvar lite av det genom anteckningarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pappan är yorkshireterrier
      Mamman är en blandning av West White terrier-Bichon frise´-Bicon Havanaise och yorkshireterrier
      Så det var inte så konstigt att du inte visste det.
      Pappan ser ut som en typisk York medan mamman är vit.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...