18 oktober 2012

Tillbaka igen-helrenovering-filmmanusskrivande

 Imorse kom jag upp alldeles själv. Visst värkte det lite. Illade till sådär, men de knivskarpa huggen som börjat i ryggslutet, runnit ned över höft och vidare till foten...de var utbytta till ett stilla molande.

Jag körde barnen till skolan, och lämnade Lilleman på dagis, sedan gick jag och Zabine till skolsköterskan för att bli vaccinerad, mätt, vägd, kolla syn och allmänt tillstånd.

Zabine pratade i ett om allt möjligt. Berättade om sin idoga huvudvärk samtidigt som hon inflikade att hennes hjärta inte var riktigt hundra.
I samma andetag berättade hon om hur ofta hon tecknade, och att hennes lillebror blev slagen på dagis.

Lilla söta frökan hade vuxit femton centimeter sedan förra mätningen (sexårs), och var över 130 centimeter lång. Vikten låg på 31 kg, och skolsköterskan vinkade mig till datorn som visade en tillväxtkurva med BMI och allt möjligt.
"Zabine ligger längdmässigt över sin kurva, men viktmässigt är hon lite över", viskar hon, och hyssjar mig då jag motsäger henne.
"Åh nej, hon är inte tjock, men håll koll på vikten", säger sköterskan och frågar i samma andetag om vi äter mycket godis hemma.
Fundersam berättar jag att vi äter lördagsgodis, men att hon gillar Cocacola och Fanta. Något jag vet innehåller massor av socker.
Zabine är INTE tjock, och jag känner att irritationen lägger sig som ett täcke över resten av samtalet.

Hon kollar synen, och ligger i gränsläget. Vi bestämmer att Zabine ska undersökas, mycket på grund av huvudvärken som ofta hemsöker henne.
En annan sak vi diskuterar är ett födelsemärke som sitter i hårfästet. Det har växt, och jag är naturligtvis orolig eftersom vi har cancer från alla håll i släkten.
Vi blir tillsagda att besöka vårdcentralen.

När jag lämnar skolan ringer jag Peter och berättar vad som sagts.
Vi bestämmer på studs att låta bli att köpa hem drickor...det finns så mycket bättre alternativ. Själv gillar jag vatten, men barnen dricker det bara i skolan, och om de måste.

Bilen och jag åker till naprapaten där jag parkerar och tar fram datorn.
En och en halvtimme senare är det dags för mig att få behandling.
Fredrik berättar att han kikat på min hemsida och gillar det jag skriver.
Skrattande tar jag upp ett ex av min bok Pappersskärvor och ger den till honom.
Det är bra marknadsföring, och kul att ge bort till människor som uppskattar mina texter. Om jag kunde skulle jag skänka ännu fler, men...ha, ha meningen är ju att jag ska sälja böckerna.

Igår redigerade jag manuset i stort sett hela dagen, och hann långt innan det var dags för hämtning av barn. Idag hann jag ännu längre.

Fredrik talade om för mig att min nacke är hellåst och att han måste bräcka upp det, innan han kan laga den. Hm...aj, aj...min stackars nacke.
Han stack in ett antal nålar i ryggen/höften, satte till ström, och väntade.
Efteråt tryckte han mig på ryggslutet, och det klickade till. Jag riktigt kände hur benen for ifrån varandra.
Min nacke rekades hit och dit, sedan ritsch ena hållet, och ratsch andra. 
Lite försiktigt nämnde jag att min ena hand opererats och efter det blivit både stel och kall.
Fredrik kollar hur bra blodet åker ut i den, och vi ser hur vita fläckar framträder i händerna.
Inte underligt att jag alltid fryser...
Han trycker på en muskel vid framsidan av axeln, och vips...har blodgenomströmningen ökat.

Det blir helrenovering för mig det här. Det ena ger det andra...skada efter skada blossar upp och visar sitt fula anlete, men motas av Fredrik i grinden.
När jag går därifrån kan jag till och med gå nedför trappan utan att kvida. Det känns underbart att få tillbaka alla förmågor.
Och jag som vanligen mer springer än går...tar det ena steget efter det andra, försiktigt...rädd att ryggen ska stöka igen.

Nästa vecka är det dags igen.

Idag har jag inlett kursen FILMMANUSSKRIVANDE som du hittar på min blogg under länken.
Kika gärna in, kommentera, och lägg till.
Jag gick ju Manuspiloternas filmmanusförfattarkurs 2010, och lärde mig en hel del.

Nu ska jag stänga butiken för idag.
barnen är utfodrade och lagda till sängs, räkningar betalda, mejl sända. Nu är det bara disken kvar, sedan...är resten av natten min.

Ha det gott
Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...