10 december 2012

Bakslag

Det var decembermorgon och tvillingarna Heikki och Salmi var uppspelta. Äntligen skulle de få gå ut och leka i det vita som fallit oupphörligen i flera dagar.
Pappa Vesa klädde på dem de nya overallerna de fått av farmor och skorna som mamma köpt på loppis precis innan trädens blad ändrat färg.
Heikki som var äldst kunde knappt stå still, så upphetsad var han. "Snälla pappa, inte mer nu. Släpp ut mig. Jag klarar mig själv."
Vesa skakade på huvudet och satte på mössan på Salmi. "Åh nej, försök inte. Jag vet exakt vad som händer. Du springer ut på innergården och rullar dig i snön, och hur ska då bilarna se dig?"
Salmi som var den lugnare av bröderna nickade han med."Mm, precis så är det."

När alla var klädda sprang bröderna ut sida vid sida på gården, och fann den full av grus. Portvakten stod en bit ifrån och skottade bort snö. De svarta kängorna var fulla av snö, och rocken likaså.
"Nej",  ropade barnen besviket och fortsatte mot gatan där bilar passerade gång på gång. "Skynda dig Salmi, skynda dig", sa Heikki och sprang snabbare när han hörde Vesa komma efter.

Portvakten släppte skyffeln och gensköt bröderna innan de nådde grinden som hade en hasp, men för ögonblicket stod på vid gavel. "Åh nej småtroll, inte gatan. Vänta på er pappa."
Vesa flåsade när han kom fram och tackade portvakten med en handskakning. "Tack ska du ha. Det där hade kunnat sluta illa."

Han småpratade med mannen innan han med barnen i varsin hand gick över gatan till lekparken.

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...