30 maj 2013

Pratglada barn-en vrickad fot-nästa ställe

igår jobbade jag hos en kund. Trimmade och klippte gräs, grävde i landen och planterade om växter.
En stubbe som ruttnat togs bort och visade sig hysa sniglar, långa slemmiga saker i brunt och leopardfärgat. Regnet som fallit hade gjort gräset blött och det fastnade i gräsklipparen, blev klibbigt och lossnade klumpvis.
Peter kom dit med mat och fortsatte med kundens tak, gjöt trösklar och fixade. Jag blev bortskrämd av ihållande regn och hämtade ungarna. Eller...försökte hämta dem. lockade och pockade länge innan jag samlat skaran.

Jag hade fått tre plommonplantor som snabbt sattes i marken trots regnet. Händerna blev leriga och kalla, fötterna blöta. Och jag vrickade foten. Aj, aj, aj vad ont det gjorde.

Ungarna fick mat och lade sig motvilligt vid halv nio. Klev upp och lade sig ett antal gånger. Drack vatten. Pratade. Busade. Somnade sent.

Jag samlade ihop disken och hällde upp diskvatten, sedan satte jag mig vid datorn och tittade på Robbie Williams. Vi ska till Göteborg och se honom i juli. Hittade även en länk med PINK. Om hennes uppväxt och musicerande. Intressant.
Vips var klockan två och jag trött. "Nu lägger vi oss", sa jag till Peter som satt och halvslumrade i soffan. "Jag är trött.

Idag vaknade jag fem av kvittrande fåglar. Gissa om det var skönt att konstatera det och lägga sig på andra sidan och fortsätta sova?

Nu har jag lämnat av samtliga ungar och åkt till Rönninge med hjälp av min nya GPS.
Här ska jag renovera/shyssta till en trädgård. Solen skiner men det är blött i marken. Hm...undrar hur det går att trimma och klippa då?

Må så bra och ha en bra dag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...