20 augusti 2013

Höstkänningar-skolstart

Jag lade mig sent inatt igen. Klockan var någonstans vid ett, kanske två. jag vet inte så noga. Klocakn sex imorse ringde klockan oavbrutet och tvingade mig upp trots att jag mycket hellre legat kvar och gosat med Lilleman som kom tidigt i gryningen.
Barnen vill inte heller gå upp. Timmarna tickar iväg och det blir mer än bråttom, nästan panik. jag velar mellan shorts och byxor, känner kylan mot benen då jag går ut. Dörren till huset är fylld av vattendroppar, bilrutorna likaså. Det är nog höstkänningar.
Vi hinner till skolan. En minut har vi tillgodo. Razzel ska på utflykt och ställer sig med klasskompisarna utanför, Zabine ska till klassrummet, och Lilleman...han ska också till klassrummet. Zabine vill pussas, Hampuz vägrar släppa taget och pussas om och om igen. Det känns underligt att lämna honom i ett klassrum. Han är ju min minsting...ska inte vara där...ännu...känns det som. 
Fylld av känslor och tårar som ligger bakom ögonen och trycker går jag till bilen och åker hem. Stolt över att barnen är så stora och duktiga.

Nu har jag rastat hundarna och beundrat spindlarnas mästerverk ute i skogen, hälsat på myrorna och fåglarna och slutligen skrivit dagens början.
Idag ska jag städa ett företag och laddar med att skriva lite och surfa på nätet.
Vad gör du?

Ha en kanondag.
Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...