7 december 2013

En början-517

"Hur mycket får det kosta?" sa Raija och tog upp en stickad halsduk från en av diskarna. "Något runt hundralappen känns bra för mig. Inte mer i alla fall."
"Man får inte mycket för hundra kronor", sa Leif och tog tag i den vita prislappen som dinglade. "Den här kostar trehundranittionio kronor."
"Du skojar!" skrek Raija och tog tag i prislappen. "Ja banne mig. Du har rätt."
"Moster brukade ge oss ett varsitt ritblock i julklapp. Minns du det?" sa Leif och lade ned halsduken. "Hon gav oss i alla fall något. Mormor hade aldrig presenter med sig och pratade alltid om hur dyrt allting var. Kommer du ihåg det?"
Raija svalde och drog till sig en svart sjal med röda rosor på. Hon skakade på huvudet och satte ned näsan i sjalen. "Jag vill inte minnas. Det kanske inte är någon bra ide det här. Jag menar...vi har inte träffat släkten på flera år så varför ändra på det? Mamma skiter säkert fullständigt i om vi kommer eller inte."
"Hon ringde och bad oss komma. Har du glömt det?" sa Leif och lade sin hand på hennes. "Jag vet vad du känner och är osäker på vad som är bäst."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...