20 oktober 2014

En början-748

"Nå, kan det här med solel vara något för oss?" sa Maria och kavlade upp skjortärmarna. "Vi har ju gott om plats som du ser."
Mattias Holm tittade på siffrorna han skrivit i sitt block och bet sig i underläppen. Det här skulle bli klurigt och han visste inte riktigt hur han skulle börja. 
"Du ser fundersam ut. Tror du vi är på fel spår? Är det bättre med vindkraft och vad skulle det kosta?"
"Lugn nu. Jag måste nog prata med en kollega om det här. Det kostar en hel del att installera solpanelerna och helt utan el går de inte. Kan jag återkomma till dig på torsdag, senast fredag?"
Maria tittade bort mot korna som stod och idisslade. Det vore fantastiskt om drömmen om solel kunde bli sann. Det var både miljövänligt och mycket billigare att använda det. Hon hade läst allt hon kunde hitta på nätet och kände att det skakade i benen när Mattias Holm inte alls verkade lika entusiastisk. Hans beslut skulle påverka bankens, det var hon övertygad om.
"Jag tror verkligen på det här. Det går en hel del el, du vet på elstängsel, värme i ladugården och så vidare."
Mattias Holm sträckte på sig och tittade ut över ängarna som omgärdade den stora bondgården som nog en gång varit mycket fin. Nu behövde det målas överallt, och stängslen hängde ner på marken på flera ställen. Grinden han passerat in hade hakats av och lutats mot en stolpe som nog skulle falla omkull vilken dag som helst. Några hästar stod med hängande huvuden ute på en äng som saknade tillstymmelse till gräs. En rullbal stod några meter från dem.
"Som sagt var. Jag måste diskutera saken med en kollega. Jag ringer dig", sa Mattias och skyndade sig in i bilen, stängde dörren och for iväg med en rivstart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...