Hat och en gnutta kärlek

På den här sidan kommer jag att dela med mig av mitt skrivprojekt, presentera dig för karaktärerna och ge små glimtar av manuset.
Titeln kommer du att förstå då du läser boken, och den fanns egentligen framför mig utan att jag såg den, medan jag famlade efter den rätta titeln på boken.

Från början flödesskrev jag manuset, men efter ett tips av en författarkollega började jag istället använda excel, och stolpa upp varje kapitel med olika scenarion och det viktigaste innehållet.
Det gav väldigt mycket måste jag säga.
Att se hela boken på en vägg var mäktigt, och nu har jag mer pejl på alla vändningar, även om det trillar in ännu mer under tiden jag skapar boken kapitel för kapitel.

Kabusa förlag vill ha manuset då det är klart.


KARAKTÄRER:


Min ena huvudkaraktär är författarinnan Charlie 39 år. Hon är gift med Jocke 39 år och har fyraåriga sonen Totte med honom.
Hennes enda stöd här i världen är bästa väninnan Katrin som är hemligt förälskad i henne, och ser hur illa väninnan blir behandlad av sin man, men inte kan göra något.
Benjamin är 37 år, en brutal seriemördare. 
När de två genom ett förlags försorg hamnar i samma rum händer något, och Charlies inställning förändras, likväl som Benjamins.
På nätterna tampas Charlie med samvetet, och på dagarna med maken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år, och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare, och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker. 
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont...eller?

Så vem är han då? Seriemördaren Benjamin Larsson som kommer in i mitt manus först av alla?
Läsaren får en snabb presentation via hans handlingar.
Nästa gång han dyker upp på teven kommer mer information:
Benjamin kommer från den lilla staden Bollnäs, och är tidigare ostraffad, har aldrig förekommit i polisens register.


#ÖstergårnMyskje Renovering av stallkammare och stall

Stallkammaren är viktig för en hästmänniska, ja för hästen med förstås. Allt som behövs ska finnas där. Peter fick min gamla stallkammare fö...