Tips

Eftersom jag surfat runt en hel del ute på nätet har jag hittat en hel del bloggar som man kan ha stor hjälp av när man skriverHär kan du läsa vad RSS är.
Författaren Kim M Kimselius har en superb sida med massor av tips som du hittar på http://kimselius.se/tips.html

Och här har du ytterligare en författare med massor av skinn på näsan
http://desireefredlund.blogspot.com/

Om du är intresserad av att få din bok rescenserad kan du vända dig till de här ställena och hoppas att de blir intresserade.Våga fråga!
http://lettura.se/
http://pocketblogg.se/
http://bokhora.se/
http://blogg.aftonbladet.se/cicci


Hitta användbara stipendier på http://www.stipendier.se/
Skandinavisk Stipendieinformation startade sin verksamhet 1993 och har sedan dess hjälpt personer och organisationer i Skandinavien och tysktalande länder att hitta stipendier att söka pengar från.

På sajten http://www.skrivenbok.se/ hittar du massor av smarta tips när det gäller skrivande.

Sedan får vi inte glömma mästaren av dem alla. Tommy som är chefredaktör på tidningen Allt om Pc och Teknik och har en blogg som du hittar här: http://www.blogg.tkj.se/
Han är fenomenal på datorer och internet och svarar snabbt på dina frågor.


Tjäna pengar på din hemsida?

Det är fullt möjligt och här får du en enkel guide hur du gör: http://blogg.tkj.se/tjana-pengar-blogga/

Och här får du några sajter att anmäla dig till.
http://www.double.net/
http://www.adtraction.com/
www.google.com/
http://www.adlite.se/

Anmäl er blogg till en massa portaler och få fler besökare. Här får ni några exempel.
http://bloggportalen.se/
http://hittabloggen.se/
http://svenskasajter.com/

Visa upp dina alster!

Genom att följa den eminenta sajten http://www.skrivpuff.blogspot.com/ och skriva minst en novell, dikt eller krönika om dagen fixar du enkelt och snabbt trafik till din sajt. Eller varför inte ett dagboksinlägg om ditt jobb med att skriva en bok.

Glöm bara inte att kommentera de andra skrivarnas texter. Alla som skriver vill bli lästa och blir glad om du plitar ned en liten kommentar. Man växer enormt av att få respons av andra som är i samma situation som en själv.

Starta gärna flera bloggar där du sedan lägger ut ditt bidrag. Människor läser olika tidningar och därav olika bloggar. Aftonbladet, Metro och Expressen har många läsare. Kolla om din hemkommun har någon skrivarklubb. De söker ofta någon som vill skriva för deras månatliga utskick. Bli sedd! Bli läst!
Någon av dem som läser kan bli så pass imponerad av det att de tar kontakt med dig för vidare samarbete.

Skriv för digitaltidningar
På sourze får du skicka in dina krönikor och noveller för allmän läsning. Skriver du bra blir du mycket läst och lockar på så sätt fler till din blogg.


Pelle Rylander på 1av3.se gav mig det här tipset angående gratisfoton till bloggen.
När man bloggar vill man gärna kunna illustrera sin bloggpost med nån passande bild. Och det är inte alltid det lättaste att hitta bilder som man verkligen kan vara säker på att man får använda.

Ett av de allra enklaste sätten lärde jag mig alldeles nyligen (!), erfaren och rutinerad bloggare som jag är :-)

På Google kan du välja följande som sökalternativ, längst uppe till vänster: Webben, Bilder, Videor, Kartor, Nyheter, Översätt, Gmail, etc.

Välj "Bilder" och klicka sedan på "Avancerad bildsökning! Eller så klickar du här.

Nu kan du söka efter bilder på ett mer ingående sätt. Men - det viktigaste alternativet för just min poäng med detta inlägg, hittar du näst längst ner:

Användningsrättigheter: Visa bilder som.... och till höger kan du i en drop-down meny välja "som får användas" eller om du så behöver, "som får användas kommersiellt".

Nu kan du välja fritt bland bilderna du får fram, utan att oroa dig för att uniformer ska komma och ringa på dörren med sina krama-dig-själv-tröjor under armen :-)

6 kommentarer:

 1. Hej! Tassade in här fick många fina tips som jag kommer ha användning av i mitt skrivande. Tack! Ha en go tisdag/Anne

  SvaraRadera
 2. Har precis upptäckt din hääärliga sida Anitha, den är verkligen FULLSPÄCKAD med härliga tips för oss skribenter... TACKAR!!!

  Kan man få lägga till sin egen "författarblogg" i din lista över oss bloggare med det intresset? http://ninnansmylla.blogg.se

  SvaraRadera
 3. Tack för det jag har läst hos dig just nu
  Det hjälper mig i min svåra stund nu när jag mest gråter men försöker att gå vidare med mitt liv via mina nallesaor

  SvaraRadera
 4. Hei, takk for inspirerende side og mange gode tips!

  SvaraRadera
 5. Riktigt bra blogg, väldig kul att du skriver om den Virtuella Världen av Secondlife, som ger möjlighet till kreativitet och skapandet och även möjlighet att tjäna pengar.

  Keep up the goood work

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...