17 juli 2011

Morgoninlägg -recension av filmen "It´s complicated"

Godmorgon!
Inatt såg jag och Peter på filmen it´s Complicated med underbara Alec Baldwin och Meryl Streep i huvudrollerna.

Vem charmas inte av dessa två?
Filmen handlar om Jane Adler som äntligen börjar resa sig efter exet Jake´s otrohet, och den smärtsamma skilsmässan efteråt. Hon är en framgångsrik restaurangägare och har ett gäng nära väninnor.
Barnen börjar även de resa sig efter pappans svek, men förstår inte vad han ser hos den unga kvinnan han gift om sig med.
Nåväl...på en fest träffas Jane(Meryl) och Jake(Alec) och det verkligen gnistrar om henne, vilket gör Jake intresserad.
Han inleder operation flirt med exhustrun, och är alltså otrogen mot sin hustru med sin exhustru.
Ja nog är det komplicerat alltid...
Jake och Jane har en affär, men blir påkomna på en fest till sonens ära. Den nya hustrun ser med förtvivlan hur Jake ser med kärlek på exet, och gör slut på äktenskapet samma dag.

Så nu är allt frid och fröjd tror du...och de lever lyckliga...nä.nä...stopp nu.
Under tiden som Jake inte kunnat träffa Jane har hon förälskat sig i arkitekten som skall bygga till hennes kök. Ha, ha...jag skrattade så jag grät åt den här härliga filmen. Manuset var fyllt av dråpliga situationer, kärlek på hög nivå, och stooooooor igenkänningsfaktor.

Hur det slutar? Se den så får du veta det. Ibland är livet komplicerat.

I mitt eget liv är allt mycket enklare...barn som tjafsar med varandra lika ofta som de kramas, hundar som rymmer och kommer tillbaka lite senare med svansen mellan benen, urcharmiga kattungar som välter vaser så att vattnet rinner över det nylagda golvet, räkningar som skall betalas, tvätt som skall tvättas och lite pyssel inför morgondagens grävning för att bygga plattform till ny rymlig farstu och nytt vardagsrum.
Inget speciellt alls alltså.

Strax skall jag och ungarna äta frukost. Peter har dragit iväg på firmajobb (behöver du en plåtslagare kan jag rekommendera hans firma SPEED BYGG & PLÅT )


Jag fortsätter läsa i boken WEBREDAKTÖRENS HANDBOK om hur man gör sin sida attraktiv för andra än en själv eller ens närmaste släktingar, och hittar små guldklimpar som jag snabbt införlivar i min samling av tips.

Nu har jag ju en lite speciell sida eftersom allt, precis allt på den handlar om mitt skrivande. Varenda bokstav har sitt ursprung i min hjärna, och ändå får du inte se allt jag skriver. En del hamnar i en pärm jag benämner som ide´pärmen.
Senast igår natt blev jag tvungen att öppna den för att skriva upp en ide´jag fick i samma ögonblick som huvudet lades på kudden. Inget sovande där inte, oh nej...upp och skriva ned smådetaljer för att senare skapa något större av det.

Nä, nu måste jag lämna dig eftersom ungarna skriker på mat.
Ha en underbar dag
Kram




3 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Ja det är väl tur att det egna privatlivet inte är lika komplicerat som filmintrigerna. Det skulle nog bli jobbigt i längden

    SvaraRadera
  2. förresten Hur får du in Min blogglista där man ser de senaste inläggen från andra bloggar. Är det en Gadget?

    SvaraRadera
  3. Jag fann det. ska lägga in dig m fl strax..
    :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...