13 oktober 2020

Multifunktionell i min roll

Corona ställer till det på många plan, och idag har vi tagit beslutet att hålla ungarna hemma pga risken att få eländet. 
Innan det beslutet har jag gjort allt för att inte få smittan, och skjutsat Razmus till hans praktikplats i Heron city varje dag. En nätt resa på några mil.
Hampuz har åkt skolbuss med munskydd på och spritat händerna noga.
Zabine lilla älsklingen har varit och är sjuk fortfarande.
Det är förresten hon som tillhör riskgruppen och vi har bara i undantagsfall varit ut i affärer och åkt på BUP och till vårdcentral. Gissa om hon är less på sin situation?
Flytten av Trilledutt till nya stallet gick helt utan komplikationer. Jag trodde att han skulle sakna sin vapendragare Erro mer än han gjort, men jag tror att Fjödur har blivit hans nya fling. De står och gosar över boxkanten och vi hoppas att de så småningom kan gå tillsammans i hagen.
Hage ja, den nya hagen är stooooooor och det finns t.o.m en skog som Tritill just nu befinner sig i.
Han hade ju en släng av fång för några månader sedan (vi tror iallafall det) och hovslagarens råd var att ta honom till en skogshage, vilket jag alltså gjorde.
Peter och jag hade redan ögonen på stallet innan vi flyttade dit, och har t.o.m erbjudit oss att KÖPA det, men icke. "Nope, det är INTE till salu", sa mannen vi pratade med.
Den som myser mest över coronavistelsen hemma är nog hundarna som har ständigt sällskap och får gå ut flera gånger per dag.
Nu har vi t.o.m två extrabarn hemma, vars pappa är sjuk och ligger på sjukan. Inte corona dock.
Så det är fullt ös medvetslös härhemma och barnen flyttar så sakteliga in i sina respektive rum medan jag härjar runt på nya kontoret och försöker bringa ordning på det totala kaoset av böcker, pärmar och papper, papper, papper.
Idag hade jag tänkt att ungarna ska gräva färdigt för fiberinstallationen och jag ska klippa ner häcken som bara hunnits till hälften. Lägg där till ett bullbak och eventuellt ridning så är dagen full.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...