18 december 2021

#ÖstergårnMyskje Hälsingland

Den 15 september i år åkte jag och min underbara familj från vårt hus i Grödinge till vår nyinköpta gård i Hälsingland.
Huset i Grödinge var tipptopp efter ca 15 års intensivt rustande. Vi hade fått det precis som vi ville, med en underbar trädgård fylld av alla möjliga sorters bär, frukter och rosor, men även buskar. Det var nymålat och urvackert.
Köket gick i indisk stil och vi hade byggt till en uteveranda som vi använde flitigt. Det var stort och ljust.



Underligt nog låg Östergården som vi köpt bara ett stenkast från gården jag växt upp på, som min lillasyster tagit över efter mamma och pappa för några år sedan. Fastigheten hade anor från 1500-talet och hade en gång i tiden varit den största av dem alla i byn. 













Själva huset var från 1900-talet eller lite tidigare, men det stod ett slitet timmerhus på tomten som var mycket, mycket äldre, ev från 1500. Alla originaltapeter och skåp fanns kvar, och ett trasigt tak.


















Det behövde rustas överallt och täkterna runtom var i dåligt skick och höööögt gräs växte på dem. 
Men det var 9 hektar åkermark och 27 hektar skog som vi skulle få göra som vi ville med, vilket tilltalade både mig och min käre man Peter. 
Trilledutt, min lilla/stora islandshäst skulle få skogshagen han behövde för att inte bli sjuk i fång igen, och vi kunde fixa eget hö, och framförallt kunde vi bygga carport och annat.
Men som sagt det var mycket som skulle fixas innan vi kunde slå oss till ro och bara bo.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...