18 december 2021

#ÖstergårnMyskje Ingen värme och köp av ny häst

Efter tre dagar i huset insåg vi att det inte fanns varmvatten och efter en titt på jordvärmepumpen såg vi att vattnet höll 35 grader. Hupps!
Vi ringde efter experthjälp och han kunde snabbt konstatera att någon hade tagit bort magnetfiltret och inte satt tillbaka det, vilket troligen resulterat att pumpen satt igen sig och behövde repareras.
Irriterad ringde vi till förra ägaren som inte svarade och dagen efter klev vi in till jordvärmefirman och diskuterade värdet av att reparera en nio år gammal jordvärmepump (det skulle kosta mellan 12000-15000 ca). 
Naturligtvis var det inte värt besväret att reparera och vi beställde en ny, för...håll i dig...84000 pix.

Trilledutt gick snällt i hagen hela dagarna och stod ensam på nätterna i stallet med radion på och en liten nattlampa. han stormtrivdes och visade det på alla sätt.
Men, man får inte ha hästar ensamma och efter att ha kikat på olika hästar på hästnet, bland annat en halvsyster till Trille, bestämde vi oss för att åka till Mariefred och kolla stoet som vi fått rekommendation om. En vecka senare stod hon i vårt stall. Helt underbar på alla sätt och såååå vacker. Cirka tio centimeter lägre än Tritill och färgväxlare, dvs hon är silvergrå på sommaren och svart på vintern.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...