19 juni 2010

TEMA Skirt

Negligen hängde i skyltfönstret och Björn studerade den en lång stund innan han klev in och kände på materialet. Det var skirt som spindelväv och gled mellan fingrarna. ”Den här skulle Petra älska, eller?” Tveksamt drog han om och om igen med fingret över de spetsprydda kuporna. ”Skulle hon ta illa upp? Tro att jag bara är ute efter sex?”


En expedit som hört Björn prata med sig själv gick fram till honom och lyfte av negligen från galgen. ”Visst är den vacker? Från en av Frankrikes största designer. Känn på den.” Hon höll fram plagget mot Björn och log. ”Den är som en smekning mot huden. Ge den till din kvinna och hon gifter sig med dig.” Expediten kastade med det långa mörka håret och såg drömmande ut. ”Jag önskar att någon ville ge mig en sådan här.”

Björn skrattade och tog emot negligen med sina valkfyllda hantverkarhänder. ”Vi är redan gifta, men jag tror att hon skulle uppskatta den. Okej jag tar den.”

På vägen hem kände han sig uppspelt och fylld av bus. Vem vet vad presenten kunde mynna ut i. Barnen var hos svärmor hela helgen.

Efter en god middag satte de på sig trädgårdskläderna för att påta med diverse saker därute.

”Jag har en överraskning till dig.” Orden ramlade plötsligt ur Björns mun utan att han kunde stoppa dem. Petra vände sig mot honom och log. ”Överraskning?” Hon reste sig upp till knästående och lyfte händerna ur den svarta jorden. ”Vadå för överraskning?” Det mörka håret hade fått stråk av grått och ögonen omvälvdes av små, små skrattrynkor. Över hela ansiktet fanns fräknar i olika storlekar. ”Det är inget speciellt, bara en liten grej jag hittade igår.”Björns ögon glittrade av bus och han iakttog sin fru en lång stund utan att säga något.

Petra satte händerna i sidorna och såg nästan arg ut. ”Nå, nu har du sagt A, då får du säga B min käre herre. Du vet att jag inte kan vänta…” Ansiktet fylldes av skrattrynkor och hon hötte med spaden mot honom. Björn rusade in och hämtade paketet.

”Varsågod min älskade.” Han räckte fram det och gav henne en puss på kinden. ”Oh vad kul, jag älskar presenter. Men varför?” Petra slet upp snörena och papperet och lyfte upp negligen med rodnande kinder. ”Oj! Vilken sak, men inte kan jag…” Hon nöp i hullet runt magen och snurrade runt, runt med plagget framför sig. ”Tack älskling, den är underbar.” Petra slängde sig runt halsen på Björn. ”Jag har nog aldrig fått något så vackert. Ikväll tänker jag inviga den. Vill du vara med?” Sprudlande glad snurrade hon ytterligare några varv innan hon med skimrande ansikte rusade in i huset och lade den på köksbordet, sedan sprang Petra ut i trädgården igen livligt funderande på hur hon skulle kunna återgälda överraskningen.

3 kommentarer:

  1. riktigt spännande läsning men skulle varit kul att läsa om ett mera drastiskt slut dina slut är alltid så lyckliga, fast vi är nog lite motsatta poler. Kanske därför jag gillar läsa dina texter då de oftast är sorglösa.

    SvaraRadera
  2. Hade väldigt kul åt att han oroade sig för att hon skulle tro att det var sex han var ute efter, och så går han och funderar över vad plagget kan leda till, ha ha ha, karlar!

    Ruskigt gulligt men inte utan trovärdighet, tvärtom, riktigt bra text.

    SvaraRadera
  3. Flörtigt och sprittande. :-)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...