Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?29 oktober 2010

TEMA Smak


Katja vaknade med ett ryck…tittade snabbt på klockan som stod på 2.34 och lyfte luren. ”Mm…” I andra änden satt Mikael som spanat in Katja en längre tid och gjort små framstötar då och då med allt större framgång.
”Tja, var du vaken? Eller…väckte jag dig?” Hans röst var lite hes och osäker. Tänk om Katja bara kastade på luren i örat på honom. De jobbade tillsammans och det skulle bli rätt pinsamt om han tolkat hennes signaler så fel.

Mikael funderade några sekunder på hur han enklast skulle lägga fram sitt ärende, men insåg att det nog var enklast att vara rakt på sak. De tre ölen som skvalpade i magen på honom stärkte självförtroendet och lugnade ned honom. ”Katja…du…jag gillar dig, och jag tror du gillar mig. Eller?” Hon log för sig själv när hon mindes sina sista tankar innan hon somnade. Detta överträffade alla hennes önskningar. ”Jo…det stämmer väl…men…”

Mikael tog sats, harklade sig och öste ur sig. ”Jag har tänkt jättemycket på dig sedan vi sågs sist, ja när vi var på bio och det där. Din hand låg så lockande och retade mig, och jag bara längtade efter att kyssa din mun.”
Så…nu var det sagt. Vinna eller försvinna tänkte han och drog efter andan när Katja långsamt visslade. ”Såååå…men hur har du tänkt lösa det klockan…” Hon kollade tiden och skrattade till. ”Ha, ha…klockan är ju 2.46 och du bor ju inte precis nästgårds.”

Mikael tittade sig runt där han satt och log för sig själv. ”Jag är närmare än du tror…jobbar över…men, jag är skitig som faan och skulle behöva låna din dusch. Är det okej?” Katja steg upp ur sängen, skakade till täcket, gick ut i köket och kollade läget, och vidare till vardagsrummet som liknade Jerusalems förstörelse efter partyt hon och tjejerna haft. ”Jag har lite stökigt, men du får väl ta det som det är.” Katja drog på sig klänningen som hängde på galgen i hallen och tittade uppskattande på sin spegelbild. ”När kommer du?” Mikael sänkte skopan och vred om nyckeln på den gigantiska grävmaskinen. När han stängde av lamporna förvandlades omgivningen till en svart säck. ”Jag ringer en taxi nu så är jag där om några minuter. Puss!” Katja blev röd i ansiktet och formade läpparna till en puss som hon satte på telefonen. ”Syns om en stund då.”

En kvart senare ringde Mikael på hennes dörr och hon drog efter andan när han steg in. Maken till sexigare karl hade hon väl aldrig sett. Överkroppen var bar och de blåa byxorna var täckta av lera, likväl som händerna. ”Förlåt, men det finns inget vatten på bygget. Någon idiot har grävt av ledningen och därför måste jag jobba natt.”
Katja tänkte först stiga åt sidan för att släppa förbi honom, men bestämde sig för att för en gång skull göra det hon mest av allt ville göra. Med bestämd min och röda kinder vände hon upp sin rosa flickmun mot honom och pekade på den. ”Jag är jätteglad att du fick göra det. Kyss mig nu…jag har längtat såååå länge efter att få smaka på dig.”
Taste Pictures, Images and Photos


5 kommentarer:

 1. Härligt med begär, åtrå, köttets lustar. Ett ämne som få tolkar men som är mysigt att läsa om.
  Bra där madame!

  SvaraRadera
 2. Friskt vågat...
  - och härligt skrivet!!
  :-)

  SvaraRadera
 3. Världen skulle se bättre ut om fler vågaade ta det steget. Följa sina känslor vart de än råkar bära en. Tycker om texten, den andas hopp för oss andra som fortfarande inte har hittat hem ännu.

  SvaraRadera
 4. eggande och välskriven. trevlig läsning såhär på kvällskvisten.

  SvaraRadera