Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?27 november 2010

Dagboksinlägg 27 nov


I nattens mörka timmar har jag äntligen fått ihop novellen med stort N till VILDSINT2. Nu skall jag bara redigera den och kolla igenom att alla vindlingar stämmer.
Det roliga med den är att mitt andra filmmanus kommer att baseras på den här novellen. Den balanserar på en egg av moralism, och kan nog tyckas alltför stark av vissa. Nyfiken? Förhoppningsvis sätts den in på vildsints blogg här på passagen när den kommit in till juryn.
Nu skall jag ta itu med min bok Ja älsker däj ja, och sedan filmmanuset Ett slag för mycket.
Ha, ha...det gäller att passa på när barnen sover och mannen är ute på galej. jag älskar de här tysta nätterna då bara eldens sprakande och barnens snarkande hörs.
ha en underbar natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar