Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?6 november 2010

Dagboksinlägg 6 nov


Knappt har vattkopporna lämnat kroppen på killarna förrän hostan invaderar deras stackars bröst. Nattetid ekar den skällande hostan genom huset, och Lilleman gråter eftersom han väcks av sig själv.
Jag och sonen pluggar bokstäver varenda dag, och pennor flyger genom luften av frustration när inte orden riktigt når till hjärnkontoret. Jag är envis som en hungrig räv och tar till alla tricks jag kan komma på. När inte det fungerar blir det hot om att ta bort playstation. Och sakta men säkert ser jag att Razmus förstår, och med det också känner glädje inför att läsa och skriva. När bokstäver inte längre är okända hieroglyfer väcks längtan efter mer, och jag skall kämpa som ett djur för att lära honom allt jag kan.

Idag ligger frosten som ett vitt täcke på marken, och virket vi fick hem till uppbyggnaden är alldeles vitt. De bautastora takstolarna ligger travade på hög och ropar efter att snickaren skall komma och sätta upp dem. Snart, mycket snart kommer vårt stackars tillplattade hus att få sträcka sig mot himlen. hela 4,5 m högt.

Med två sjuka småttingar måste Peter stackaren vabba igen, och snart slår väl hans chef ihjäl mig för att jag så envist håller på att jag måste till skolan. För det är superviktigt att jag är där VARJE dag och får all information jag kan för att sedan skriva DET manuset. Ha, ha...Det värsta som kan hända är väl att jag blir totaldissad av filmbolagen och blir arbetslös i april när skolan tar slut. Och på arbetsmarknaden är jag inte speciellt attraktiv med tre småbarn och den ålder jag är i. Så håll tummarna att någon upptäcker hur jävla fucking bra jag skriver.

Nu är det dags för mellis och plugg för min egen del.
Jag skall läsa pjäsen Ett drömspel, men tycker den är allmänt knepig. Dessutom skall jag läsa manuset till filmen Crasch och göra en utvärdering. Tid...tid...mera tid tack!
Ha en underbar dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar