Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?7 november 2010

Queen musicalen We Will Rock You

Igår var jag och Peter på Queenmusicalen och herregud vilken ståpäls jag fick av Bruno Mitsogannis (Galileos) härliga stämma. Från första sekunden till sista bjöd han på sig själv, och jag njöt av hans skönsång som förvisso inte är skriven av honom, men ändå levererad som om han menade vartenda ord.


Man kunde ana Freddy Mercurys diffusa gestalt bredvid scenen nöjt leende med armarna i kors.

Musicalen i sig var sådär, och jag hörde bitvis inte ens orden i de försvenskade sångerna. De bjöd på ögongodis i form av lättklädda tjejer och killar klädda i vackert färgade kläder och häftiga frisyrer som fick en att vilja springa hem och leka med färglådan.

Mari Haugen Smistad var duktig hon med, men sångmässigt lite, lite sämre än Bruno. Sångkapaciteten var faktiskt ganska jämn av dem andra som sjöng. Tina Leijonberg gav ett präktigt boxslag i magen med sina sånger, och jag kom på mig själv att vilja höra mer av denna kvinna. Kanske köpa en cd-skiva?

När vi promenerade ifrån Djurgården kände jag en djup tillfredsställelse och längtade efter nästa sångtillfälle med Bruno

1 kommentar:

  1. Älskar queen .
    Kör alltid Bohemian Rhapsody på kareokeen

    SvaraRadera