Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?29 december 2010

Dagboksinlägg 29 dec

Inatt skrev jag på filmmanuset och vaggade Lilleman som hostade. Klockan var närmare två när jag lade mig bredvid honom på soffan...som förvisso inte är speciellt bekväm, men med lite god vilja får vi plats bredvid varandra.

Jag älskar att vara uppe nattetid när allt är tyst. Ute hör jag en och annan fågel som skriker, och ett rådjur som skäller, men i det stora hela känns det som om jag är i ett svart vakuum av tystnad.

Det är på natten mina noveller, böcker och manus växer bäst. Det är då orden och bilderna ter sig som starkast och präntas ned i en enda röra. Ett underbart flow kommer över mig och bokstäverna slås ned på datorn i rasande fart.

På morgonen ringer klockan sex och jag hör Peter stöka i köket och äta frukost med Razzel. Jag sluter ögonen och lägger mig igen. Njuter av att vara nära Lilleman och Zabine som kommit till oss inatt och ligger huvud mot huvud med mig i hörnsoffan.

Sakta sträcker jag på mig och kliver upp när våra snickare anländer.

Idag pappade de det sista och byggde igen ena sidan.


Jag och barnen drog iväg och åkte pulka en liten stund.

Nu sover Lilleman i mitt knä, och barnen leker med Geomag ute i köket. De gör vackra konstverk som jag sedan fotograferar för att de skall kunna ha sönder dem och bygga nya.

Jag skall fortsätta redigera och bygga om mitt manus, och även plugga lite.

ha det

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar