Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?26 januari 2011

TEMA Anstränga

”Såja…ta det easy nu…” Molly lade armen under gamla Agdas och nästan lyfte henne upp från stolen. Matrester hade ramlat över hela Agdas bröst, och av den forna elegansen fanns inte många spår kvar. ”Nu har du några timmar att slå ihjäl innan det är dags för fika”. Molly mindes plötsligt att det var ett ord man inte sade i Agdas närhet och svor högt. ”Attans!” Hon böjde sig över Agda och försökte få ögonkontakt med henne. ”Förlåt, jag glömde…”

Likt en zombie gick Agda iväg utan att svara, och började med monoton röst berätta om den där dagen för längesedan när mannen i hennes liv ramlade ned från berget och slog ihjäl sig.
Som vanligt slutade berättelsen med att Agda vaknade upp och skrek av skräck.

Molly fick sig en hurril av Lotta som var den som ägde hemmet. ”Du måste anstränga dig mer och sluta upp med alla slangord du slänger omkring dig. Agda hade ju precis kommit till ro i själen när du rev upp det gamla igen. Tänk dig för!”

Hon lämnade rummet med snabba, taktfasta steg och fortsatte med de andra gästerna. Oftast bestod klientelet av rika, förnäma damer som en gång i tiden varit stora i världen. Det var både skådespelerskor, grevinnor och kvinnor som gift sig rika.

Men oavsett rikedomar kunde de inte stoppa livets gång som i vissa fall försänkte dem i evig glömska som väcktes upp tillfälligt av vissa ord.

5 kommentarer:

 1. Snacka om associationsbanor. Det skulle kunna bli en riktig skräcknovellsamling eller nåt. :)

  SvaraRadera
 2. Kul hur ordet "anstränga" smyger sin i i berättelsen. Gillart!

  SvaraRadera
 3. Du har rätt, mitt pufford var Anstränga, frågar varje morgon om det inte finns något ord om ett från finaste. I dag bjöd hon på anstränga.
  Du fick in det ;)! Inte lätt med triggerord. Stackars Agda som förlorat sin kärlek i en tragsik bergsolycka. :)

  SvaraRadera
 4. Gillar texten men jag älskar innebörden av sista meningen. Dock tycker jag att den är onödigt lång och svårläst.

  SvaraRadera
 5. Sådan fantasi du har. Jag funderar bara på om ordet "hurril" skulle ha varit "hurring" eller om det är ett ord som jag inte känner till.

  SvaraRadera