Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?24 februari 2011

dagboksinlägg 24 feb

natt satt jag tills klockan 1 med texten, sedan kröp jag ned hos lilleman och sov sött hela natten.
Idag har jag varit iväg till Willys och handlat mat...massor av mat...och böcker...och filmer...
Hm...jag får nog lite svårt att förklara för Peter hur jag kan bränna 2000 spänn på mat som inte finns. För det kan vara lite klurigt att säga att jag köpt filmer igen!
Jag är en riktigt stor cineast och älskar filmer av alla de slag. Nu genom Manuspiloterna får jag lära mig hur filmer är uppbyggda och vilka som är typexempel på Lovestory, drama osv. Intressant och skitkul!

Jag har ju naturligtvis mina små speciella favoriter, och en av dem är Kurt Russel. Haja att jag hittade filmer som kostade tjugo spänn styck. Nu skall jag dregla lite....han är ju så läcker!
Ännu en favorit är Depp och inte att förglömma Mr Pitt. Håhåjaja...när jag räknade upp filmerna vid disken såg jag att det var sju filmer, bla American Beauty som är såååå underbart cool.

Det blev lite böcker till barnen, bla en som heter Rymd-Rakel och gubben i månen. Författaren heter Martin Widmark och Britt Sternehäll. Det är en hel serie av böcker som ungarna älskar. Hon är både cool och modig lilla Rakel.
Idag införskaffade jag även första boken i serien vargbröder. Jag måste väl erkänna att det var omslaget och namnet som lockade. tanken är att jag skall läsa den som godnattsaga till barnen, men vi får väl se. Just nu är det Håkan Bråkan som är poppis här. Lilla Hampuz 3 år vet exakt vilken av böckerna ha vill att jag skall läsa, och brukar få syskonen att ge med sig.

När jag kom hem med all maten ställde jag den helt sonika på golvet, lyfte ur frysvarorna och lämnade resten till senare. För nu....skall jag skriva manus.

Ha det gott!

1 kommentar: