Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?14 februari 2011

Tema Något kärleksfullt

När jag vaknade stod han som gud skapade honom och diskade i mitt kök. Dammsugaren hade tagits fram och en hink doftande av såpa stod jämte den.

Jag smög försiktigt upp, och satte mig i fåtöljen i rummet intill. Lutade mig framåt exakt så mycket som behövdes för att se mannen i mitt liv sätta på sig ett förkläde och hämta ägg i kylen.

Han nynnade på en sång och svetten rann över pannan.

När spisfläkten startade smög jag fram till dörröppningen och såg honom stå och steka pannkakor. Barnen vaknade och kom utstörtande från rummet, överlyckliga och lite nyvakna. ”Pappa! Åh vad jag älskar dig!” Lillflickan kastade sig runt halsen på honom och pussade på hans nyrakade kind.

Jag skyndade mig till sängen och kröp ned under täcket.
Fnittrande låg jag alldeles stilla med bultande hjärta.

När han dukat och stekt färdigt pannkakorna gick han in till sovrummet för att väcka mig. ”God morgon älskling, Happy Valentine."

10 kommentarer: