Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?18 april 2011

Dagboksinlägg 18 april

Sista skoldagen forever...snyft...
Inga mer underbara föredrag av Kurt Öberg
Inga smittande skratt från Vladimir.
Inga djupa diskussioner med kamrater om film.
Jag grät inte när vi skildes åt efter en dag där vi lärde oss hur vi pitchar vår film för att sälja in den, men ärligt talat satt nog en klump i halsen på oss allihop.

Pitchningen gjorde att vi insåg hur svårt det är att på ynka tre minuter berätta om sin film i så pass stor omfattning, och med så stor entusiasm att produktionsbolaget gör volter av glädje att de hitta just det manuset, och snabbt fångar in oss.
Kurt gav goda tips som vanligt, och stöttar oss i det vi gör.
En klippa i ett stormigt hav, som vi inte ens har hunnit testa på.

Dagen var lite underlig, dejavuliknande eftersom vår första skoldag i augusti 2010 var precis lika solig och fylld av samma mängd fnitter.
Men numera vet jag mina skolkamraters namn och har läst de flestas övningsmanus. Vi har gnuggat geniknölarna ihop för att klura ut saker. Vi har även kommit med kritik och försökt hitta det bästa i varandras texter. Kort och sagt gjort varandra till manusförfattare som vet vad skrivande och bollande av texter handlar om.

När jag hämtat småttingarna åkte jag hem och åt glass, sedan gjorde vi middag. ja, ja jag vet att man inte skall äta något före maten, men that a hell...så jäkla noga är det väl inte. Regler är till för att brytas ibland. Förresten behövde vi svalka oss efter bilturen.

Rita kom över, och efter maten skippade jag disken och vi satte oss framför Batmanfilmen The Dark knight som är en riktigt snygg skimrande pärla av de där filmerna. Både välgjord och spännande.

Imorgon skall jag ta itu med disken som hotar att svämma över diskbänken, gå ut på promenad med hundarna i skogen, ta reda på alla sommarkläder som står i lådor överallt i huset, och umgås med mina tre underbara älsklingar som har påsklov.

Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar