Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?6 maj 2011

Solen skiner, och hjärnan arbetar för fullt

Godmorgon
Samtidigt som jag kör barnen till skola och dagis snurrar filmmanuset jag nyss påbörjat i hjärnan, och plötsligt finns lösningen på huvudkaraktärens mörka situation klar för nedskrivning. Jag funderar på att stanna och skriva ned orden på ett papper, men beslutar mig för att ta risken att INTE glömma dem, och kör vidare.

14 km senare är jag hemma igen, solen skiner, och rabatterna skriker efter omsorg, men jag vänder dem ryggen för att skynda in och skriva det jag kommit på.

Bergman var lite speciell, nä fel mycket speciell, och hans filmer är tunga att se, men ändå berör de mig långt in och sätter spår i minnet.

Alla filmare och manusförfattare har sin speciella stil, och jag vet inte om jag kan skriva som honom, men tänker ändå försöka. 140 000 kronor är mycket pengar.

Nu skall jag skriva dagens skrivpuff och kolla mejl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar