Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?28 augusti 2011

God morgon, eller?

Åh vad jag blir frustrerad över att internet strular!
Ibland ger jag helt enkelt upp och struntar i den dagliga puffen, men då känns hela dagen underlig, och mitt skrivande på bokmanuset är svalare än vanligt.
Skrivpuffen ger min dag en naturlig och skön ingång till skrivandets magiska flow, och att läsa mina kombattanters texter får mig att både skratta, gråta och förundras.

Inatt har det regnat, och inne i huset är det läskigt våtvarmt. 
Jag delade dubbelsängen med Peter och två ungar, så jag lade mig skavfötters med dem istället för att ligga bredvid, och svettas ännu mer.

Lilleman är på väg att sluta med blöja, men misslyckas då och då. Igår blev det ett stort illaluktande misstag, som gjorde att jag kastade både kalsonger och byxor. Det stank verkligen bläh!

Nu är det dags att äta frukost och sätta igång operation dagsverke. Peter och Mackan smörjer in sig med liniment, och barnen klär på sig medan jag febrilt trycker på tangenter för att jag blir bortkörd från bordet då Zabine dukar fram.

Ha en härlig dag


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar