Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?8 augusti 2011

Så gräver jag igen då...

Förmiddagen tillbringade jag inomhus med fullt sjå att sära på ungar som åkte ihop i parti och minut. Det är ljudnivå långt över tillåten decibel, och jag tjatar mig blå om att de skall sansa sig.

På onsdag är det dags att besöka arbetsförmedlingen igen. Jag hade blivit utförsäkrad den här veckan om det inte vore för barnen. 150 dagar läggs till när man har ungar.
Blir spännande att höra vad de tänker hitta på. jag har fullt ös medvetslös här hemma, men trädgård, renovering av gästhus, marktjänst i huset, snickeri på vårt hus, hundar som skall luftas, barn som skall skjutsas till dagis, 6-års och skola. Så inte är jag ute efter att ha något att göra...nej, ett riktigt jobb söker jag, där pengarna trillar in på kontot i jämn ström.

Mitt skrivande fyller lätt hela dagar, men ger tyvärr inte många korvören ännu. Förhoppningsvis vänder det när nästa bok kommer. Jag kämpar mig blå för att få till det ultimata både film och bokmässigt.

Idag har jag grävt för dränering av gäststugans sista sida, och regnet har faktiskt gjort så att jorden luckrats upp och gör det lättare att gräva. Mina gamla gäster Hästmyrorna hade ett litet krypin längst in mot grunden, och jag dödade dem en efter en med spaden.

Efter en glasspaus är det dags att gå ut och avsluta det, sedan är det kväller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar