Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?14 augusti 2011

TEMA Fullmåne

Rasslandet på den gamla vinden började i samma ögonblick som fullmånen visade sin bleka nuna, och pågick tills solen övertagit dess roll.
Små svarta bestar med skarpa hörntänder och fladdrande vingar flög runt, runt inne i rummet, och letade sig ut genom isärbräckta brädor, och murkna fönsterbågar.

Jakten inleddes med några lätta byten som skräckslagna fångades med hjälp av radarn som ofelbart ledde fladdermössen rätt. De slet och drog i inälvorna, och blodet rann över hästskoformade näsor.

Som på en given signal lättade djuren från marken, och flög i samlad kolonn mot människornas boningar. Det enda som hördes var små pip då och då.

Väl i byn flög de in i par genom öppna fönster och sprickor i fasader, satte tänderna i vitblek hud, och sög i sig av det röda, söta blodet.

Några timmar senare nästan slogs de om att få komma till ro på den svarta vinden, fortfarande med blod på sin nos.


2 kommentarer:

  1. Usch ja...dessa små monster. Låter nästan som en början på en vampyrhistoria. Frågan är om de lättar från marken, hänger de inte alltid? Frågar eftersom jag inte vet.

    SvaraRadera