Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?23 augusti 2011

TEMA Reklamera


”Ursäkta…” Anna viftar frenetiskt med handen till en man iklädd röd t-shirt och svarta tajta byxor. ”Hallå?” Hon ställer sig på tå för att se bättre, och registrerar ett mörkt guppande huvud ovanför hyllorna som avlägsnar sig.

En kvinna iklädd helgrått vänder sig irriterat mot Anna och ser sur ut. ”Du får vänta på din tur.” Hon vänder sig i köns riktning igen och sätter ut armbågarna för att få bättre plats. ”Förresten tycker jag att du verkar för ung för sådant här.” fräser hon och tittar några sekunder på Anna innan hon placerar sig tätt bakom framförvarande kvinna.

Den t-shirtklädda killen kommer tillbaka och drar om och om igen med handen genom håret medan en tunn rännil av svett banar sig väg från pannan och ned över näsan och munnen. ”Vem står på tur?” Han scannar över kön och möter Annas blick. ”Du har stått här länge. Kom så skall jag visa hur du gör.”

Han sträcker ut handen mot Anna, och greppar fingrarnas yttersta spets, ”Det är fullt kaos här idag. Tanterna är som galna så fort vi har sådana här erbjudanden.” Killen studerar Anna så intensivt att hon rodnar, och han placerar ett finger under hakan på henne. ”Är inte du lite väl ung för att göra sådant här?” Killen lägger handen över hennes höft och glider sakta över den. ”Här finns ju inte en gnutta fett.”

Inom sig börjar hon ångra den långa resan till storstaden, och nycket att klippa sig, byta klädstil och det här. Alla saker hon gjort för att göra om sig skapade bara ångest och ännu mer längtan efter pojkvännen som dumpat henne samma morgon.
Anna utbrister plötsligt, ”Kan man reklamera dålig kärlek?” Hon slår händerna för ansiktet och snyftar. ”Min pojkvän gjorde slut i morse, och jag…”

Kalle som killen i röda t-shirten heter, lägger armarna runt den unga kvinnan som är mycket söt, och undrar hur han skall luska ut hennes telefonnummer. ”Såja…det löser sig…”
Han smeker Anna över kinden, och tittar ut mot affären där tanterna nästan trampar ned varandra i ivern att komma in. ”Jag kanske kan ta en kort fikapaus, så kan vi prata.” Kalle vinkar till sig en äldre kvinna som står vid en hylla och plockar upp varor.  ”Jag går på fika en stund. Kollar du läget därinne?”

Under tiden han tittar bort smiter Anna ut genom den halvöppna dörren, och banar sig väg genom folkhopen. Hon vill hem…till mammas trygga famn, och sängen som är fylld av gulliga gosedjur.


5 kommentarer:

 1. Gillar också! Jättefin text, ser allt framför mig :)

  SvaraRadera
 2. Fin text! Jag gillar slutet med alla gulliga gosedjur.

  SvaraRadera
 3. Oj oj oj.. En riktig "tango-nisse"... :)
  Utkonkurerad av en säng full av gosedjur... Kanon..!

  SvaraRadera
 4. Undrar hur ung hon är egentligen...känns som barnarov nästan...bra text, och jag tror han får fatt i henne innan hon försvinner...

  SvaraRadera