Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?19 september 2011

Hänger du på? Eller dissar du? En speciell Award bara för dig.

Inatt hittade jag underbara MÅNGMAMMAS inlägg som fick mig att dra ordentligt på smilbanden.
Ett så härligt tilltag att bara ta en Award och ge den till sig själv.
Jag länkar till hennes, och skriver en egen.
Håll tillgodo och gör detsamma.
1. Varför började du blogga?

För att jag längs vägen till utgivning av min bok TRE ÄNGLAR OCH TRE MIRAKEL insåg att syns man inte finns man inte, och efter bara några dagar slängde jag min gamla pappersdagbok som dittills fått alla ord, och ersatte den med bloggen där allt blir inskrivet, manglat, och ibland kommenterat.

Efter googling på skriva hittade jag sajten Skrivpuff där jag skrev en novell efter tema varje dag, och blev beroende av kicken det ger.

2. Vilka bloggar följer du?

Oj, oj...massor, och tyvärr hinner jag inte kommentera dem, men jag läser varje dag. Det vimlar av roliga, allvarliga och duktiga bloggare därute, och jag känner mig ibland som en svamp när all information sköljer över mig.

3. Vilka favoritfärger har du?
Gul som solen, röd som blodet, och blått som havet, men med tiden har jag lärt mig att tycka om fler färger, och anses vl vara en ganska färgglad person. Mitt förra sovrum var solgult, och det kändes som att vakna badande i solsken varje morgon. En känsla som gjorde mig glad, och höll i sig hela dagen.
Min mamma klädde mig alltid i rött när jag var liten, så som nyutflyttad artonåring dissade jag den färgen, men är idag lite tokig i den.
Rosa har väl varit min hatfärg, men min lilla dotters förkärlek till rosa har sanningen att säga fått mig att omvärdera det där, och idag äger jag till och med ett par skor i rosa.

4. Vilka favoritfilmer har du?

Nu kommer någon av er att skratta, det är jag väl medveten om, men jag älskar rysare, psykologiska thrillers, dokumentärer och amerikanska collegefilmer. 
Tiden på Manuspiloterna har dock fått upp ögonen på mig för andra sorter, och idag köper jag en del lite udda filmer till mitt jättebibliotek(heter det bibliotek med filmer?)
Tecknat älskar jag, och alla Astrid Lindgren filmer.

5. Vilka länder drömmer du om att besöka?

Irland, underbara Irland, och Skottland. Allt jag läst och sett på teve har väckt en längtan efter de länderna hos mig. Där skall jag och min familj åka häst och vagn några veckor...någon gång i framtiden.
Australien likaså, för alla djuren och folket, dock är jag livrädd för alla ormar och spindlar. 
Ett annat land jag längtar till är Island för att se vulkanernas magiska krafter, och islandshästarnas galopp över hedarna, kanske till och med få rida på dem.
Thailand för att åka på elefantläger där jag skulle få rida hur mycket jag vill, och bada med dem.

6. Favorittid på dygnet, och skäl?

Gryningen, innan någon vaknat, och daggen ligger tung i spindelnäten. När solen precis klättrar över horisonten och väcker fåglar, galande tuppar och sovande katter som jagat möss hela natten.
Den magiska känslan av att gå runt i huset och studera barnen som sover, min kille som snarkande agerar flugfälla och hundarna som tre sekunder funderar på att gå upp de med, men vänder upp magen mot mig och somnar om. Då fylls jag av glädje över att finnas och leva mitt i detta slumrande kaos.

Ja det var min egna Award...hur lyder din?
2 kommentarer:

 1. Helt rätt att uppmärksamma sig själv emellanåt!
  Hur skulle vi annars synas? :)
  Målade skor och jackor vet jag precis allt om, efter förra sommarens lekstugebygge!
  Alla barn ville vara med och "hjälpa" till, med varierad framgång!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jadu Mångmamma, vi är lika i mycket, men även olika ser jag på din Award. ha en härlig dag!
  Kram

  SvaraRadera