20 september 2011

Sökes: Skribentjobb

Ibland har livet sina egna lösningar, och det är bara att acceptera och surfa med.
Så är det nu för mig.
Jag har gått arbetslös i flera månader, och söker med ljus och lykta efter ett alternativt sätt att hjälpa till med försörjningen av familjen. Hittills har det varit idel bittra bakslag, och det som ibland sett ut som ett ljus har ändat i mörker.
Jag hade förhoppningar om att mitt skrivande skulle locka en arbetsgivare, men...

Tanken på eget företag har legat i bakhuvudet under flera månader, och det var meningen att jag skulle starta nu i vinter...men...nu visar det sig att vår hund tjuvparat sig med vår hanhund, och skall få valpar om några veckor. Så jag avvaktar lite, och skriver på boken under tiden.

Igår var det nära att jag fick hjärtinfarkt...
Vi vinschade upp våra nyinköpta fönster till övervåningen med en kranbil, och lade då bara tjocka band runtom för att få bättre tag. Det gick med en smärtgräns på några millimeter, och både jag och Peter torkade oss om pannan när det var över. Det är trots allt nästan fyra meter dit upp, och kranen bågnade av tyngden. Tror till och med att jag slutade andas några sekunder av spänningen.
Det var med stor lättnad jag packade upp dem efteråt, och ställde ut dem där de skall sitta. 
Vårt hus börjar likna ett riktigt hus banne mig.

På onsdag skall ett filmmanus jag gjort manglas av andra manusförfattare genom Filmcentrums försorg. Vi träffas varannan vecka och diskuterar skrivande plus varandras manus. Förhoppningsvis kommer det att leda till att jag får utökat kontaktnät inom filmvärlden, och att några nyttiga adresser droppar in.

Min författarträff som jag trodde är nu på torsdag, är inte förrän nästa torsdag. Jag blev jätteglad för det eftersom jag måste ladda till bokmässan nu på torsdag. 
Vi åker hemifrån på natten för att vara framme tidigt fredag morgon. Nu jäklar skall här säljas böcker.
Jag har några som inte recenserat PAPPERSSKÄRVOR ännu, och det är jättespännande att höra vad de tycker. Det bor en fladdrande fjäril i min mage.

Inatt satt vi uppe till klockan två och skrev räkningar samtidigt som vi diskuterade hur vi skall göra med huset. Pengarna börjar tryta, och vårt mål att få upp skalet är uppfyllt om några veckor.

Nej, nu skall jag puffa lite, sedan packa ihop och köra hem.

1 kommentar:

  1. Hoppas med hela hjärtat att du får sälja många böcker på Bokmässan. Jag kan nog inte ta mig dit, för långt bort. Annars skulle jag glädjeligen komma och träffa dig! :)

    Är nästan genom halva boken nu. Lite synd att den ska ta slut även fast jag vill veta vad som händer. Säger till när jag skrivit recension :)

    Önskar också att det ordnar sig med ekonomin för er. Jag kan nog inte göra så mycket, men om jag kan får du säga till :)

    Ha en bra dag! Kram!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...