Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?1 september 2011

TEMA Hösttecken

Hela sommaren har den tjocka trädörren stått på vid gavel för att välkomna gäster, men nu är den stängd, och till och med låst.
Kvinnan som bor där ses inte med blida ögon av byborna, trots att de flesta inte ens minns varifrån ogillandet härstammar.

Luckorna på huset är ordentligt reglade, och på skorstenen har någon placerat ett tjockt galler för att hindra fåglar och råttor att ta sig in.
Ena luckan över köksfönstret är trasig, och hänger ned så att man kan se in.

Rosorna som spridit väldoft är döda och begravda i komposten som ligger granne med det lilla utedasset.
Det är låst med ett tjockt hänglås, och om man tittar ordentligt syns fortfarande de tjocka svarta strecken från tuschpennans okvädingsord.

Gräsmattan är väl egentligen för lång, och rådjuren som letat sig in i trädgården har för länge sedan tappat rädslan för människan som bor i huset, och nyfiket studerat dem från sitt köksfönster.

Fåglarna pickar på rutan och försöker skönja den vanliga konturen av kvinnan som delat med sig av morgongröten, och ibland till och med en eller två smörgåskanter. Kvittrande tjivas de om bästa platsen på fönsterbrädet, men blir snabbt varse att ingen öppnar det.

Den stora lönnen bugar i starka vindar som viner över tomten, och rödbruna blad singlar ned för att bli maskmat.
En och annan fjäril fladdrar ned till den vackra anlagda dammen där några senkomna blommor fortfarande delar med sig av söt nektar.
På marken under hoppar grodorna omkring i en sista vals innan det är dags att krypa ned i jorden och gå in i vinterdvala.4 kommentarer:

 1. En snygg början till något som skulle kunna bli en hel roman...
  Jag blir sugen på att få veta mer om kvinnan!

  SvaraRadera
 2. Känner verkligen att hösten är i antågande...många härliga bilder...men undrar också om kvinnan...känner på mig att jag får veta så småningom :-)

  SvaraRadera
 3. Fint sorgligt jag blev oxå nyfiken. Kände dock att jag klarat mej utan beskrivningen av grodorna.

  SvaraRadera
 4. Många vackra hösttecken. Och vem är det som bor där?

  SvaraRadera