Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?11 september 2011

Upp, upp, upp i trädens topp

Idag har jag spenderat hela dagen i trädtopparna, och med att bära bort alla kvistar som blivit. Puh!
Nu är jag ordentligt trött i fötterna, och längtar till skrivpasset.
Igår natt blev det inte alls mycket skrivet. Peter och Mackan tittade på Mia Skäringers show på teven, och jag drogs med. Till slut stängde jag igen datorn och skippade nattpasset.

Peter och Mackan har dragit på massor av plåt, och Peter och jag flyttade ställningen som står utanför huset. Lerigt, tungt och förenat med så stor ansträngning att jag är slut i ryggen nu.

När jag så skulle börja elda upp kvistarna tog det inte lång stund förrän det började ramla ned vattendroppar från himlen. "Nå ja", tänkte jag och hämtade regnkappa "Lite regn har väl ingen dött av"...ha, ha...Gud eller vem som bestämmer däruppe hade bestämt att jag skulle in, och några minuter senare öste det ned så pass mycket att elden helt enkelt sade adjöken, och slocknade.

Nu har Peter skjutsat hem Mackan och barnen lagts i sängen framför KalleAnka, och jag skall hjälpa till med några fakturor så fort Peter kommer hem igen.

Sedan...har jag skrivtid.

Ha det gott
Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar