23 januari 2012

Ny författarlya

Du vet den där lite mysiga kuschliga känslan man hade som barn då man gjorde en koja under bordet, eller under trappan. Exakt där befinner jag mig nu. Inte under trappan, men i känslan av att sväva.
Jag har nämligen fått en ny arbetslampa till mitt lilla pyttekontor, och märker direkt att mina ögon kanske var bättre än jag trodde. Plötsligt ser jag texten i böckerna med förnyad styrka, och dammet som gömt sig under skrivare och datorer syns mycket bra...så bra att jag haft storstädning på skrivbordet, och på datorn.

Ikväll blir det underbart att ta itu med nästa kapitel i bokmanuset Hat och en gnutta kärlek. Förresten tänker jag nog översätta den till engelska. Lyssna bara på titeln:
Hate and a toch of love...kan det mana till annat än intresse hos en läsare? Jag bara frågar. Om de sedan vågar sig på att bläddra i den...då...hoppas jag att de vägrar släppa den ifrån sig innan de fått svar på alla frågor som kommer fram successivt.

Mats Lundgren, konstnär från min hemstad Söderhamn har fått de sidor jag skrivit, och ska utifrån det och mina små önskemål skapa en målning till framsidan på boken. Missa inte det!
Han är oerhört begåvad, och jag är jättetacksam att han vill hjälpa mig.

Idag har vi åkt runt och gjort en massa ärenden. Datorn var med, men jag blir åksjuk om jag skriver när jag åker, så det var bara att gilla läget.
Lilla Zabine fick begagnade slalompjäxor som vi köpte på Skidbytarboden Fleminggatan 17. 
Den affären är ett mecka för alla boardåkare och skidåkare. Vilka färger, vilka modeller...mums.
Efter att vi fikat åkte vi hemåt och hämtade ungarna och en kompis. Lilleman är som vanligt förkyld och har varit med mig och Peter hela dagen.
Tyvärr hann vi inte panela huset något, men vindrutetorkarna är fixade, och maten hemhandlad, så varför klaga.

Nu lämnar jag dig igen. Mer än dags att glida in i en seriemördares sjuka huvud.
Mors!

3 kommentarer:

  1. Glöm inte att kliva ur hans huvud innan du lägger dig för natten bara! :)

    SvaraRadera
  2. Det låter mysigt med en lya, stor eller liten, där du kan skriva

    SvaraRadera
  3. Nästan som om du fått en ny skrivarlya med andra ord. Ja, den engelska titeln lät mycket bra! Inte dåligt att sitta och skriva i bilen!
    Då är man inspirerad!
    Kram Kim

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...