Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?11 januari 2012

Recension av My, Desiree Fredlunds andra bok

Jaha, alla förlag. Ni kan nog känna er rejält snuvade på karamellen.
Det här kanske blir som när ingen vågade ge ut Harry Potter, förutom ett litet förlag som ansåg den värd att ge ett försök. Resten vet ju alla. Tanten är stormrik, och förlaget fick ju en del av kakan.
Att bli egenutgivare är toppen eftersom du håvar in alla pengarna själv, och även har filmrättigheterna.
Den här boken vore toppen som film.

Roman: MY av Desirée Fredlund

Nu till min recension av Desiree Fredlunds bok MY som du hittar på Bokeri


Tänk dig att du mixar Ronja Rövardotter, Pippi Långstrump och tant Raffa, men gör den personen äldre. Där har du Desiree Fredlunds härliga kvinna MY som man inte kan låta bli att tycka om.
Om du sedan ger denna kvinna en massa charm, och finurlighet har du kanske lyckats fånga henne ännu bättre.

Karaktären Martin och MY träffas på ett något udda sätt, och faller pladask för henne på första sidan i boken, sedan får du följa deras kärlekssaga som inte är likt något annat jag läst.

Det här är definitivt en kärleksroman, men den är även en komedi, så jag döper härmed genren till kärleksjoker eftersom jag hela tiden balanserar mellan allvar och skratt, och aldrig, jag repeterar aldrig kan ana vad som står på andra sidan bladet, för My är definitivt en Joker.

Det enda jag störs lite av är karaktären Dunder. Det blir lite Micke och Molle över det hela, men efter några sidor har jag vant mig, och läser glatt vidare.

Det märks att karaktären MY växer under tiden Desiree skriver, för sista kapitlen tyckte jag var outstanding, och skulle aldrig anat att det var en egenutgiven bok om jag inte vetat sanningen.

MY är en kvinna som varje man skulle älska, och samtidigt slita sitt hår tills han blir kalhuvad. Hon är en sexgudinna som ger lika delar skratt och spänning, och Desiree har lyckats få mig att skratta massor när jag läser boken. Jag avundas henne förmågan att skriva något dylikt, och hoppas att hon fortsätter med det hon gör.
1 kommentar:

  1. Lysande recension av en lysande bok!
    Ronja och tant Raffa hade jag inte ens en tanke på när jag läste den men det är träffande!
    Och ja, förlagen kan gå och dra något gammalt över sig, för här har de missat något lukrativt!

    SvaraRadera