Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?13 februari 2012

Bokresan-Recension nr. 8 av PAPPERSSKÄRVOR-jag har vunnit mat-Förkylt igen

Moj, moj...var skall jag börja nu då?
Hm...
Jag kom hem från Bokresan i Norrtälje igår eftermiddag med resväskan fylld av böcker. Gratis sådana.
På resan pratade vi bl.a om egenutgivning, vilket blir populärare och populärare. Men något som stör både mig och andra är det höga priset på pocket. Några som mejlade till Petra Jankov Picha konstaterade att de inte skulle köpa sådana dyra böcker. 
Till försvar måste jag ju säga att priset för att trycka en bok print on demand ligger mellan 63-79 kronor, och för att få avans måste man nästan ta det priset.
Min bok PAPPERSSKÄRVOR som snart får sin åttonde fina recension (Jag har fått tjuvkika) kostar 129:- på Bokeri 
Det är billigt, riktigt billigt. Men jag är snarare ute efter att få in en krok hos mina läsare, visa vad jag kan.
Jag fick hem en laddning böcker i fredags om du är intresserad av att köpa ett ex med min autograf.

På Bokresan åt vi gott, pratade om böcker, men väldigt lite om skrivande. Sista dagen träffade jag två stycken som håller på med skrivprojekt, de andra läser mest böcker och kommenterar i sina bloggar. Det var väldigt intressant att lyssna på vad de sade om sitt läsande, och vad de gillar.
Maten var superb, och rummen var rymliga och varma. Så min extrafilt jag tagit med låg överbliven kvar på stolen.

Mitt skrivande gick käpprätt i papperskorgen den här helgen. Jag tror att jag skrev en sida på hela tiden. En elak förkylning orsakade pannknack och tvingade mig till sängs. Så alla researchböcker och Elisabet Norins Romanskola släpade jag på förgäves. Datorn hade nog också kunna stanna hemma.
Däremot skulle jag kunna tänka mig att åka hit för att ha skrivretreat. Det var ett jättefint ställe.

De flesta på resan hade Iphones och twittrade som besatta, eller bloggade. När jag försökte se vad det stod såg jag inte ett dyft, hm...time att byta glasögon igen?

När jag sitter där i godan ro och pratar ringer en kille från Statoil och meddelar att jag vunnit en tävling hos dem. Egentligen är nog förtjänsten Peters, för det var han som hojtade till mig att komma in och skriva en kul slogan för att vinna matkassar från ICA.
Allvarligt talat fattade jag ingenting, och gör det inte än. Tydligen har jag vunnit två matkassar med fyra middagar vardera, typ LINAS matkasse. Återstår att se om jag blir kocken, eller Peter.

Som du kanske läste för någon dag sedan har vi legat däckade i magsjukan här hemma. Alla barn utom Zabine i vanlig ordning. Hon tål tydligen allt den lilla sötnosen. Blir aldrig sjuk.

När jag loggar in på Facebook har jag ett meddelande från min skrivarkollega Pebbles Ambrose Karlsson. Hon recenserar böcker på BOOKIECOOKIEZ och har satt tänderna i min PAPPERSSKÄRVOR. Resultatet av det blev ett lååååååångt inlägg som jag nyss fått kika på. jag meddelar när det läggs in. Jag kan säga så här: Jag blev full av fniss när hon påvisade vissa grejer för mig, och rörd av det andra. Älskar att få folk att bli berörd och fundersam, gärna provocerad.


Efter att ha suttit på bussen och trängts med en något överviktig och påbyltad kvinna i cirkus en timme klev jag av vid Tekniska högskolan och blev hämtad av Peter.
Vi for vidare till Hagaparken där barnen väntade. Lilleman var först avvaktande, sedan klängig som Zabine också blev. Det var slagsmål om mitt knä, och jag var såååå täppt i näsan att jag helst av allt hade velat åka hem på studs.
Efter en timme for vi äntligen hemåt med trötta och hungriga ungar. Det visade sig att Peter "glömt" att utfodra ungarna som formligen skrek av hunger. Skrattande skällde jag på honom, och lovade mina små tussungar hamburgare och korv så fort vi kom innanför dörren.
Hampuz somnade, Zabine fick ont i huvudet och fick en banan när vi tankade. Raz spelade på mobilen.

Hemma var det kallt, och hundarna ville ut. Zally kom jamande springande och ville gosa.
Snabbt tände jag en eld medan Peter bar in resväska, kläder och pulkor. Sedan var det ääääntligen dags för mat.

På kvällen slöade vi framför teven till serien Äkta människor...och jag är lite tveeggad till om jag gillar den eller inte. Bitvis är den bra, riktigt bra, men en del är bara sådär.
Ville skriva, men orkade inte och lade mig elva.
MEN...ha, ha...glöm att jag fick sova. Klockan hann knappt passera två innan först Zabine, sedan Razmus talar om att de mår illa.
Det var bara att parkera sig i soffan med småttingarna. Hampuz låg redan i vår säng. Han somnade i soffan med oss.

När jag vaknar är jag tjyvtjock i näsan, men barnen är pigga.
Frukost och iväg till skola respektive dagis, sedan hem och läser gårdagens Expressen.
Där står det att det är stor efterfrågan på självbiografier just nu.
Okej, tänker jag...dags att skriva på mina två som redan finns på utkast. TRE ÄNGLAR OCH TRE MIRAKEL skall göras om till roman, och JA ÄLSKER DÄJ JA skall skrivas. Synopsiset är klart.

Snälla rara Gud om du finns...antingen så ger du mig fyra armar till, eller också kan du väl bara plussa på några timmar på dygnet. Snälla?

Nu skall jag in i Benjamin och Charlies värld för att utforska och skriva ned deras historier.

Ha en underbar dag.
Kram

2 kommentarer:

 1. Fullt upp hör jag.
  Imorse möttes jag av stora lappar på dagis som berättade att magsjukan härjar.
  Antagligen dimper den väl ner som ett brev på posten lagom till helgen, bara för att jag lovat ta hand om mitt "extrabarn" från lördag till söndag.
  Och för att det är sportlov nästa vecka.
  Surt men ofrånkomligt att få hem diverse baciller och virus med barnaskaran utspridd på fyra olika ställen!
  Vilken mysig helg du verkar ha haft, kul.

  SvaraRadera
 2. Intressant läsa om era erfarenheter från bokresan och prissättning. Det är ju print-on-demandens nackdel att styckpriset blir högt. .

  SvaraRadera