Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?3 februari 2012

Influensa?-skrivarprat-skrivarkurs-Tre enkla regler

Inatt har Zabine svettats floder, och haft så ont i huvudet att hon grät. Det har varit glass, vatten, och diverse avsvalningsmetoder. Jag var på väg in i en iskall dusch när febern plötsligt ramlade ned från 40,5 till mera normala 39 grader.

Det har varit en orolig natt som även varit jobbig för Razzel som snorat sig igenom den.

Nyss sjukanmälde jag dem och lillebror får vara hemma, så nu blir det eldning, teve och spel för hela slanten.

När jag tar ut hundarna ser jag att det är tolv minus i läläget, och valpen hinner knappt komma ut förrän hon gnäller ynkligt och lyfter på tassarna och vill bli buren. Det är kallt så kallt, så egentligen är det nog bara bra att jag är hemma och kan underhålla huset.

Snyft, jag som skulle testa min snowboard...

Inatt har jag lyssnat på Ann Ljungbergs föreläsningar via Skrivarprat, och anmält mig till skrivarkurs nästgårds. Skrivarkursen leds av en elev från Elisabet Norins utbildningsställe. Skall bli jättespännande att träffa de andra som deltar. Missa inte att köpa Elisabets romanskola TRE ENKLA REGLER finns inte. Den är superb att ha på skrivbordet som hjälp.

Ann Ljungbergs föreläsningar är så smarta att jag kan lyssna på dem när jag har tid, och varje gång jag gör det poppar nya ideer och möjligheter upp.

Nu skall jag fixa frukost till tre hungriga barn, och sedan försöka mig på att skriva barnbok med hjälp av dem. De tecknar, jag skriver.
Ha en härlig, inte alltför kall dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar