Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?10 februari 2012

Inte vilar manuset för att jag gör det

En envis migrän har tvingat mig till stiltje och skrivstopp några dagar, men det har nog bara varit nyttigt för jag har drömt vidare, och ide´plankat lite med grannen som vips fick in mig på ett bortglömt spår som kan utnyttjas till bokmanuset. Den scenen gör sig lika bra på film som i skrift.

När jag trampade ut med vovvarna i morse tyckte jag det var lite isigt, och hundarna stod med lyfta tassar efter bara några minuter ute.
Inte så underligt när termometern visar sjutton minus. jag gick snabbt in och eldade så att vi inte skulle frysa rumpan av oss.

Razmus har slutat spy, och Hampuz verkar redig i magen igen. Zabine verkar må bra, och jag har migränen kvar, men har tagit tabletter för att minska den. Tyvärr kan jag inte få bort eländet.

Idag måste jag skriva, det finns inget annat. Fingrarna kliar efter att få trycka ned tangenter, och hjärnan laddar för fullt.

Igår såg jag och Peter på filmen ISKÄLLAREN skriven av Minette Walters som är en av mina favoritförfattarinnor. Jag har hittills inte läst en enda dålig bok av henne.
Om du inte sett filmen, se den. Superbra och spännande så man biter naglarna av sig. Precis min typ av film. Jag gillar att fundera under tiden som jag tittar på filmen.

Nu skall jag fixa frukost, sedan sätta mig i mitt lilla krypin.
Ha det gott och trevlig helg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar