Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?14 februari 2012

Manusskrivande-fallande snö och vinstmiddag

Dagens skrivande gick jättebra, och jag glömde både bort mat och annat i flowets armar.
När jag hämtat ungarna åkte vi hem och tände en brasa eftersom det var isande kallt inne. Jag hade gömt mig i en extrastor filt hela dagen och klarat mig.

Lilla Zenta har blivit utsatt för dressyr idag, och visar sig vara en mycket läraktig hund som på bara några timmar lärt sig sitta, ligga och någotsånär vacker tass. Hon är en riktig sötnos som älskar snö.

På kvällen fixade jag thailändsk mat med delvis hjälp av maten jag vann. Egentligen skulle det bli ett annat recept, men nja...det finns gränser för mitt anammande av grönsaker i mat.
Barnen var måttligt roade, men Peter åt tre portioner. 

Han kom förresten hem med ett presentkort på Twilfit i Valentingåva. Jag har bett honom att låta bli att köpa blommor eftersom jag inte vill ha några inne. Blommor vill jag ha i trädgården, helst vilda sådana.

Snön faller utanför och har gjort hela kvällen. Centimeter läggs till centimeter, så jag kanske får gräva fram bilen imorgon. ha, ha...
Jag älskar vinter när den är så här. Det är så himmelskt vackert med gnistrande stjärnor på svart himmel och vit orörd snö på backen.

Ha en härlig kväll
Kram
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar