Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?18 april 2012

Dgaboksinlägg 18 april

Det är kallt i huset när jag vaknar strax före sex. Zenta gnäller och vill ut, så det är bara att masa sig upp och gå ut i skogen bakom vårt hus.
Det knakar en bit ovanför oss, och jag blir lite osäker. Jag har sett spår från vildsvin och vill helst inte konfronteras med dem.

Inne igen dukar jag och väcker barnen.
Det är segt idag...värre än Karlssons klister. Zabine drar täcket över huvudet och säger grinigt, "Jag är trött, låt mig sova", varvid jag drar av henne täcket och informerar fröken Tröttmössa att hon kanske ska lägga sig tidigare ikväll.
Lilleman är inte bättre. Han ligger i vårt sovrum, nedbäddad med slutna ögon som han vägrar att öppna.

En halvtimme senare har jag fått upp samtliga ur sängarna, utfodrat dem och borstat tänderna.

Chicco får följa med i bilen och jag laddar för att åka till Botkyrka kommun med barnomsorgspapperen och våra inkomstuppgifter. (Lustigt nog vill de ha dem igen...)
Men livet sätter käppar i hjulet, eller rättare sagt magen.

Det är bara att åka hem igen. Magsjukan Peter hade häromdagen har invaderat mig med. Dock en lindrigare variant. Äckligt är det hur om helst.

Nu ska jag kolla på jobb, sedan skriva på manuset som inte fick någon påfyllning inatt för att jag istället skrev fakturor åt Peter.

Idag ska jag fixa Peters hemsida, sedan skriva åt mig själv.

Det har inte kommit några valpar, och jag börjar allvarligt fundera på om inte Zilla gått i tommerna som vi kallar det hemma i Hälsingland.

Ha en härlig dag
Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar