Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?20 april 2012

Ge ut en bok själv-egenutgivarna hjälper digÄr du en av de där som har en dröm att ge ut en bok och envist skickar in manuset till än det ena än det andra bokförlaget?
Sitter du på din kammare och plitar ihop sida efter sida medan livet pågår som vanligt utanför fönstret.
Har du drömmar om att en dag se ditt ansikte i en bokhandel sida vid sida med din bok?

Jodå många är vi som drömmer om det här, men få får chansen att visa upp sin skapelse, det de kämpat så mycket med, rivit sitt hår och nästan förstört sin relation för. Drömmar är härliga, men måste då och då förverkligas för att inte knäcka den som har dem.

Jag var en av de där som skrev en bok, och skickade den till förlag för att bli refuserad gång på gång.
Självbiografin Tre änglar och tre mirakel ansågs tillhöra en alltför smal nisch, men fick hejapårop från flera håll.
Nu har jag inte sådär överdrivet med tålamod att vänta på saker, så jag nosade upp ett print-on-demand förlag och tryckte upp den själv.
Sedan var det det här med marknadsföring...hm...hur gör man?
Om igen Googlade jag och fick massor av tips. Tips som jag sedan skrev ned på min hemsida.
Några enkla tips är att trycka upp några hundra och ställa sig på ICA-parkeringen och sälja dem för hundra spänn styck.
Ett annat är att besöka Vistaprint som tillhandahåller både visitkort, klisterdekaler och framför allt magnetskyltar där du tryckt upp bild på boken och din sajtadress.


Hur det gick?
Boken säljs sådär, men har fått en kompis i hyllan som består av novell- och diktsamlingen Pappersskärvor som fått inte mindre än åtta kanonrecensioner och finns i bokhandeln nära dig, men naturligtvis också hos nätbokhandlarna.

Men numera finns något som inte fanns då jag klurade på det här: 
En förening som heter Egenutgivarna där du för tvåhundra kronor blir medlem i en skara med kvinnor som gett ut sina egna böcker och vet exakt hur det går till. En guldgruva av erfarenhet som kan hjälpa just dig att bli den där som sitter i bokhandeln och signerar en bok med ditt namn på.


För att lära mig förmedla filmen jag ser över datorn då jag skriver min noveller, dikter och böcker gick jag Manuspiloternas filmmanusförfattarlinje som dels är gratis, men också ligger nära mig. 
Där träffade jag lärare som passionerat lärde oss allt de kan och lite till, och jag fick just det där extra jag suktat efter. 
Via tavlan och rösten tog läraren oss till möjligheternas kammare, drev ut alla negativa tankar och fick mig och de andra att vilja förmedla, beröra och förföra med hjälp av bilder och ord.

Idag jobbar jag med ett nytt projekt som heter Hat och en gnutta kärlek. Det ska förhoppningsvis bli både en film och en bok, men det är svårt att hitta någon som vill göra film med en rudis som mig. Det är mycket pengar som ska ut.
Undrar du något, så hör av dig via facebook där jag finns i mitt namn Anitha Östlund
Ha det

1 kommentar:

  1. Bra skrivet Anitha!
    Och jag hoppas verkligen föreningen kan växa och inspirera fler personer att ge ut sin bok.

    SvaraRadera