Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?14 april 2012

Stövlar som läcker-jobb sökes

Barnen sitter i soffan på rad och tittar på teve när jag yrvaket kommer in i vardagsrummet för att ta ut hundarna. För en gång skull är de tysta, och mycket koncentrerade på det de gör.

Frukost, sedan är det full fart åt alla håll.
Jag skriver dagens skrivpuff och svär över nätet som svajar som attan. Vi får nog bita i det sura äpplet och be Telia koppla in fast internet igen. Nackdelen är att jag inte kan ta med mig datorn.
Letar desperat efter skribentjobb, men får inga svar av potentiella arbetsgivare, men många förslag och inbjudningar till att blogga gratis på deras sajt.
Det har till och med dykt upp en inbjudan att skriva filmmanus på en ny bok som kommer i höst. Mycket intressant att den är självbiografisk. Återstår att se hur det går med det. Naturligtvis är det sådant jag helst av allt vill jobba med yrket jag utbildat mig till, och passionerat håller på med på all ledig tid...men i dagsläget tar jag allt som ger pengar...
Läget börjar bli desperat.

Peter och jag panelar på huset i strålande solsken. marken är täckt av äcklig blötsnö som tränger in i mina gummistövlar som tydligen är trasiga. Min strumpa var dyngsur efter min lilla promenad i skogen.

Barnen öser på i hundranittio hela dagen, och avslutar dagen med godisorgie och film.
Nu har jag läst saga för dem, och ska sätta mig framför en film som heter BIUTIFUL och anses vara  mycket sevärd. Återkommer med recension senare.

När den är slut dyker jag in i manuset där jag just nu jobbar mycket med att tota ihop alla lösa ändar, och hitta det yttersta i alla kapitel. Det som berör och får läsaren att känna sig delaktig i det som händer.
Ett av lösenordet till det är gestaltning som jag pluggat rätt mycket på sistone.

I juni kommer Hälsingeskrivarna med en antologi som jag är med i. Då ska jag stå och kränga exemplar i min barndomsstad Söderhamn. Undrar hur många bekanta ansikten jag kommer att se? Söderhamn är en yttepyttestad där alla vet allt om alla.

Godnatt kära du

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar