Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?15 april 2012

Varför jag blev med barn igen, och igen och igen-TRE ÄNGLAR OCH TRE MIRAKEL

Igår fick jag frågan:
"Varför skaffade du inte preventivmedel och adopterade barn istället för att utsätta dig för det du gjorde? Du visste ju att risken var stor att det blev samma sak?
Hon syftade på alla komplikationer som jag gick igenom då jag var gravid, och satte fingret på en sådan där känslig punkt som jag själv många gånger närmat mig.
Varför skippade jag inte alla planer på barn, eller...i alla fall nöjde mig då jag fått vår förste son? Han hade överlevt trots att han kom nästan två månader för tidigt, och inte var större än att han nådde från min hand till min armbåge. Ett litet pyre på 2350g, så liten att jag knappt vågade ta i honom.

Varför i all världen stod jag några månader senare med ett plus på graviditetstestet?

Jo jag trodde att jag som alla andra kvinnor kunde ha en sådan där underbar graviditet där man vankar som en anka under de sista månaderna och har lite småkrämpor.
Sedan ville jag ju så gärna ha ett syskon till vår älskade unge.
De tre missfallen innan skyfflade jag bort ur minnet.
 
Min lilla tjej orsakade stora plågor, och en kvinna som läste min bok TRE ÄNGLAR OCH TRE MIRAKEL som handlar om det här, ansåg att min dotter aldrig någonsin skulle få läsa den. 
"Förstår du inte vilken stor börda du lägger på hennes axlar om du visar det här? Hon kommer att digna av skuld över att ha vållat dig, hennes mamma en så stor smärta, OCH inte att förglömma...nästan dödat dig."

Jo visst var vi nära att dö...båda två, men vi överlevde...kämpade oss tillbaka, i varsitt rum. Hon med sin pappa bredvid. Jag ensam i ett rum fullt av läkare som pratade över mitt huvud, desperata.

"Och varför, varför, varför blev du då gravid en tredje gång? Det var väl ändå onödigt?" sa hon och suckade. "Jag skulle nog stoppat vid den första graviditeten. Jag menar..." hon tystnade, och jag passade på att prata.
"Jag älskade att vara mamma. Njöt av varenda sekund, och tänkte inte på det här med att skydda mig, eller...jo...jag använde pessar, men...ibland så bestämmer sig Ödet för att gripa in. Vår lilla kille är ett oplanerat mirakel enligt läkarvetenskapen. Tillverkad då jag inte skulle blivit gravid, och sedan räddad ett antal gånger i magen, för att sparka sig ut två månader för tidigt."
"Och då höll du på att dö igen? Var det inte så?"
"Jo, då var det ytterst nära att Peter blivit ensamstående pappa till tre småbarn. Så nära att jag blev förbjuden att någonsin bli gravid igen."
"Och?" sa hon uppfodrande. "Blev du det igen? Du struntade i läkarnas råd tidigare så...?"
"Nu är Peter steriliserad", säger jag skrattande. Min kropp har också sagt ifrån.
"Om du visste allt du vet idag...skulle...skulle du göra om det?"
"Om jag fick barnen igen menar du? säger jag och ler. "Absolut."2 kommentarer:

 1. Ja jisses.
  Vilka vändor livet kan ta innan det faller på plats.
  Måste läsa din bok, det har jag missat hittills.
  Kan jag köpa den av dig direkt?
  Tre änglar ... alltså!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag förstår dig Anitha! Jag tycker att du är så duktigt att du födde dina underbara barn, att de fick ett liv trots alla läkare. Hoppas att alla är friska nu.

  SvaraRadera